Voor wie van geitenkaas houdt.
Bavarois van geitenkaas met aardbeiencoulis =========================================== voor 4 personen
6 deciliter slagroom;
1 opengesneden vanillestokje;
125gram witte chocolade;
75gram verse zachte geitenkaas;
2 blaadjes gelatine;
50 gram kristalsuiker;
250 gram aardbeien;
sap van 1/2 citroen;
. Verwarm 1 deciliter room met het vanillestokje. Voeg de chocolade toe en laat onder voortdurend roeren smelten(niet koken).
Roer de geitenkaas erdoor en laat het smelten op een gematigd vuurtje(niet koken).
Week de gelatine in koud water, knijp het uit en laat het, van het vuur af, in het warme mengsel oplossen.
Haal het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het mengsel.
Klop 5 deciliter slagroom lobbig en spatel dit door het kaas-chocolademengsel.
Schep alles in de vorm en laat in de koelkast in ongeveer 3 uur opstijven.
Voor de aardbeiencoulis :
verwarm de suiker met 1 deciliter water tot deze is opgelost. Pureer de aardbeien en meng met de suikerstroop en het citroensap. Serveertips: dompel de vormp even in heet water en stort ze op een schotel. Serveer met de aardbeiencoulis. Opgelet, dit is een vrij stevig dessert, dus porties niet te groot maken als dessert
|