Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsvlees

    Kalfsgebraad met een koninklijke saus Hoofdgerecht
    ==================================================
    2 kalfsgebraadjes van +/- 500 gram

    3 tomaten

    1/2 kilogram bospaddestoelen

    1 dl room

    1 flesje bier " de koninck"

    olijfolie

    peper en zout

    1/2 citroen

    maizena expres

     


    .
    Borstel de paddestoelen proper. Besprenkel met het sap van de citroen
    en kruid even bij met peper en zout.

    Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de kalfsgebraadjes mooi
    bruin.

    Blus met het bier " DE KONINCK" en schraap de braadresten los.

    Voeg de champignons en de in blokjes gesneden tomaat toe en laat
    gedurende een half uur sudderen onder deksel.

    Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg de room toe en laat
    inkoken tot de helft.

    Eventueel de saus binden met maizena-expres en bijkruiden met peper en
    zout.

    Deze kalfsgebraadjes met een Koninklijke champignonsaus kan men
    serveren met kroketjes of frietjes. 
     

     

    27-12-2009 om 11:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte foreltimbaaltjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gerookte Vis

    Gerookte-Foreltimbaaltjes  
    ============================
    2 blaadjes gelatine

    Water, koud

    1/2 komkommer

    200 gram forel, gerookte

    1 eetlepel citroensap

    1/8 liter slagroom

    25 gram zalmkaviaar

    3 eetlepel room, zure

    2 theelepel mierikswortel, geraspte

    Water, kokend

    Dille

    Peterselie

    Peper

    Zout

     

    Week de gelatine ongeveer tien minuten in een kom met ruim koud water.

    Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes.

    Vet de timbaaltjes of hoge koffiekopjes in met een beetje olie en
    bekleed ze met de komkommerplakjes.

    Pureer de gerookte forel in een keukenmachine.

    Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine goed
    uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het
    citroensap. Laat het mengsel iets afkoelen en roer het door de
    forelpuree.

    Klop de slagroom in een kom stijf en schep de forelpuree er luchtig
    door.

    Schep de zalmkaviaar erdoor en breng de mousse op smaak met peper en
    zout.

    Schep de forelmousse in de timbaaltjes (of kleine koffiekopjes) en laat
    ze minstens een uur in de koelkast opstijven.

    Roer de zure room los met de mierikswortel en breng op smaak met zout.

    Houd de timbaaltjes enkele tellen in heet water en keer ze boven de
    bordjes. Schep de mierikswortelroom ernaast. Garneer met een takje
    dille of peterselie.

    26-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edelhertragout.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wild

    Edelhertragout
    ==============
    1 kilogram edelhert vlees van de schouder, zonder bot,vliezen en zenen

    Voor de marinademarinade:

    120 gram wortel

    60 gram knolselderij

    200 gram zilveruitjes

    10 peperkorrels 

    1 laurierblad

    8 jeneverbessen

    2 kruidnageltjes

    1 teentje knoflook

    2 takjes tijm

    1 liter rode wijn

    4 centiliter plantaardige olie om te bakken

    zout en witte peper uit de molen

    1 eetlepel tomatenpuree

     


     
    .
    Doe het vlees in een braadslee en voeg de in blokjes gesneden groenten
    en uitjes erbij

    Bestrooi met de kruiden en de geplette look en tijm

    Giet de wijn erover en dek af met folie en laat 1 nacht marineren

    Zeef de inhoud van de braadslee en vang de marinade op

    Haal het vlees uit de groenten,dep het vlees droog met keukenpapier

    Braad het vlees aan alle kanten in de hete olie tot ze kleur hebben

    Bestrooi met zout en peper,voeg de uitgelekte groenten van de marinade
    toe en laat ze kort meebakken,doe de tomatenpuree erbij als de
    groentjes kleur krijgen en laat het vocht verdampen,giet de marinade
    erbij en voeg water er bij tot het vlees onderstaat

    Breng aan de kook en schep het schuim eraf,laat met deksel op de pan 1
    uur stoven

    Schep het vlees in een zeef en vang de saus op

    Breng de saus aan de kook en laat inkoken(bind eventueel met maizena
    express) warm het vlees door de saus 

    Serveertips:  Geef er gestoofd witloof of spruitjes bij met puree of
    kroketjes 

     

    25-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Echte Griekse

    Moussaka Grieks Hoofdgerecht
    ============================
    1/2 kilogram.Lamsgehakt

    1/2 kilogram rundsgehakt

    2-1/2 aubergines

    1-1/2 uien

    1 blikken tomatenblokjes

    1-1/2 doosjes tomatenpuree

    1/2 kaneelstokje

    4-1/2 kruidnagels

    2-1/2 teentjes look

    olijfolie

    peper en zout

    1-1/2 kilogram aardappelen

     

    Bechamelsaus:

    45 gram boter,

    1-1/2 eetlepel bloem,

    1/2 liter melk,

    1-1/2 eierdooiers,

    1/2 zakje geraspte kaas van 250 gram.


    .
    De dag voordien:

    De gesnipperde ui gaarstoven in olijfolie.

    Meng de twee soorten gehakt en doe ze bij de ui.
    Plet het vlees met een vork en roer om tot het rul is.

    Voeg de kaneel,kruidnagels,look,tomatenpuree,
    tomatenblokjes en peper en zout toe.Voeg water toe tot het vlees
    onderstaat laat ongeveer 1 uur sudderen.

    Was de aubergines,snij in schijven en bestrooi met zout en laat ze 1/2
    uur uitlekken.Spoel ze,dep ze droog en bak ze in olijfolie aan beide
    kanten bruin.

    Maak een bechamelsaus en voeg de kaas toe.

    Kook de aardappelen.

    Neem een vuurvaste schotel.Bestrijk met olie en leg nu een laag
    aubergines,daarop een laag aardappelschijfjes,dan een laag
    vleesmengsel,en laatst een laag bechamelsaus.

    Doe er nog wat kaas bovenop .

    De dag zelf:

    Zet de schotel in de oven en laat hem opwarmen op 200°C.

    De laatste 5 minuten onder de grill.

    21-12-2009 om 15:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!