Wild
Edelhertragout ============== 1 kilogram edelhert vlees van de schouder, zonder bot,vliezen en zenen
Voor de marinademarinade:
120 gram wortel
60 gram knolselderij
200 gram zilveruitjes
10 peperkorrels
1 laurierblad
8 jeneverbessen
2 kruidnageltjes
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1 liter rode wijn
4 centiliter plantaardige olie om te bakken
zout en witte peper uit de molen
1 eetlepel tomatenpuree
. Doe het vlees in een braadslee en voeg de in blokjes gesneden groenten en uitjes erbij
Bestrooi met de kruiden en de geplette look en tijm
Giet de wijn erover en dek af met folie en laat 1 nacht marineren
Zeef de inhoud van de braadslee en vang de marinade op
Haal het vlees uit de groenten,dep het vlees droog met keukenpapier
Braad het vlees aan alle kanten in de hete olie tot ze kleur hebben
Bestrooi met zout en peper,voeg de uitgelekte groenten van de marinade toe en laat ze kort meebakken,doe de tomatenpuree erbij als de groentjes kleur krijgen en laat het vocht verdampen,giet de marinade erbij en voeg water er bij tot het vlees onderstaat
Breng aan de kook en schep het schuim eraf,laat met deksel op de pan 1 uur stoven
Schep het vlees in een zeef en vang de saus op
Breng de saus aan de kook en laat inkoken(bind eventueel met maizena express) warm het vlees door de saus
Serveertips: Geef er gestoofd witloof of spruitjes bij met puree of kroketjes
|