Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout op Schotse wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsbout speciaal

    Lamsbout Op Schotse Wijze
    =========================
    klont boter  1

    gevogeltebouillon  0,50  blokje

    Cayennepeper

    Schotse Whisky  0,50  dl

    paprika  1  koffielepel

    uien  1

    peper en zout

    groene peper  1  soeplepel

    rozemarijn

    room  1  dl

    teentjes van look  4

    lamsbout  1  kg



    .
    Maak op verschillende plaatsen inkepingen in het vlees en steek er drie
    in stukken gesneden teentjes look in.

    Bestrijk de lamsbout met olijfolie, bestrooi het vlees met verse
    rozemarijn, peper en zout en wat cayennepeper.

    Laat dit ongeveer twee uur rusten.

    Braad het vlees 35 minuten in de oven op 200°C. Voeg zout toe.

    Fruit ondertussen de fijngehakte ui in een pan met gesmolten boter. Als
    de ui glazig wordt overgiet u hem met de whisky.

    Laat het vocht wat inkoken en voeg er dan de geperste look, een half
    bouillonblokje, 2 dl water, paprika en de uitgelekte groene peper aan
    toe.

    Laat het geheel met een vierde inkoken op een hoog vuur, voeg dan de
    room toe en breng op smaak.

    Laat de saus nog twee minuten sudderen op een zacht vuur.

    Laat de bout gedurende 5 minuten rusten op een grill. Snijd het vlees
    ten slotte in sneetjes en overgiet het met de saus.

    Dien op met erwtjes, wortelen en gekookte aardappelen.


     

    02-08-2009 om 10:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenkebabs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kebabs voor op de BBQ

    Kippenkebabs
    ============
    look  2  teentjes

    citroen  1

    groene citroen  1

    verse koriander

    kipfilets  4

    olijfolie

    ui  1

    peper en zout

    natuuryoghurt  1

    verse munt



    .
    Snijd de kip in blokjes.

    Hak de ui, de look en de koriander fijn.

    Meng het sap van de citroen met 1 eetlepel olie en wat zout en peper.
    Voeg er de kippenblokjes aan toe, samen met de look, de ui en de
    koriander. Meng alles goed door elkaar en laat de kip enkele uren
    marineren op een koele plaats.

    Maak de saus: pers de limoen uit en voeg 1 koffielepel sap toe aan de
    yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en eindig met de fijngesneden
    munt. Zet koel weg.

    Prik de stukjes kip op houten spiesen die u eerst in water dompelt.

    Leg de spiesen op een schotel en laat ze grillen in de oven.

    Draai ze regelmatig om en besprenkel ze met de marinade (ongeveer 10
    minuten).
    Dien op met de yoghurtsaus en een groen slaatje.

    Tip : Voeg enkele komijnzaadjes toe aan de saus voor een Marokkaanse
    toets.

    01-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenossobuco op z'n Venitiaans.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalkoen

    Kalkoenossobuco Op Z'n Venetiaans
    =================================
    Voor 4 personen

    look

    tomaten  2

    gevogeltebouillon  1  blokje

    wortel  1

    bloem  2  soeplepels

    olijfolie

    laurier

    rode uien  2

    groene olijven  150  gram

    kalkoenossobuco  900  gram

    geraspte Parmezaan

    peterselie  1  bosje

    peper en zout

    tijm

    droge witte wijn  2  glazen

    deegwaren van drie kleuren  1  pakje



    .
    Schil de rode uien en hak ze fijn.

    Kruid het vlees met peper en zout. Bestrooi met bloem.

    Leg de tomaten 8 seconden in kokend water en laat ze onmiddellijk
    daarna schrikken onder de koudwaterstraal. Pel ze en haal de pitten
    eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Schraap de wortel en snijd hem in schijfjes.

    Verhit olie in een braadpan. Laat het vlees erin kleuren. Schik daarna
    de stukken vlees in een stoofpan.

    In de leeggekomen braadpan stooft u nu de uiensnippers en schijfjes
    wortel.

    Voeg dan de gestoofde groenten bij het vlees. Gooi het braadvet weg en
    blus de pan met de witte wijn.

    Giet al het vocht bij het vlees en voeg ook het bouillonblokje toe,
    evenals de tijm, de laurier en de grofgesneden knoflook.

    Leng aan met water tot alles onderzit. Breng op smaak en breng aan de
    kook.

    Leg het deksel op de pan en laat 35 minuten sudderen.

    Kook de deegwaren in ziedend water.

    Alvorens de ossobuco op te dienen, de olijven toevoegen, nog eventjes
    laten doorsudderen en, van het vuur, de in stukjes gesneden tomaten
    bijdoen.

    Dien op en betrooi met grofversneden peterselie.

    Geef er een schaaltje geraspte kaas bij.

     

    31-07-2009 om 13:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met brie en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een fris slaatje.

    Salade Met Brie In Rauwe Ham.
    =============================

    Voor 2 personen:

    Brie in plakjes snijden en in rauwe ham (bijv parma, of schwarzwalder)
    .
    wikkelen.

    Zachtjes bakken in olijfolie tot brie begint te smelten.

    Gemengde salade over 2 borden verdelen.

    2 Tomaten in grove stukken,

    1 rode puntpaprika en 1 sinaasappel.

    Dressing: witte wijn, olijolie, balsamico, mosterd, honing.

    Gebakken brie in ham er bovenop en een paar gerookte amandelen.

    Lekker met broodjes en roomboter.

     

    30-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van bloemkool met gamba's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of hoofdgerecht.

    Salade Van Bloemkool Met Gamba's (4 Personen)
    =============================================
    -1 bloemkool, in kleine roosjes

    -zout, peper (of verstegen aardappelkruiden)

    -klontje boter of scheutje olie

    -500 gram gamba’s (diepvries), ontdooid en gepeld

    2 eetl. witte wijnazijn

    6 eetl. olijfolie

    100 gram slamelange (of 50 gram rucola)

    1 bakje verstegen satésaus



    .
    Kook de bloemkoolroosjes in 10-12 minuten beetgaar in koken water met
    zout of aardappelkruiden. Spoel ze direct, in een vergiet, onder
    stromend water koud. Verhit de boter of olie en roerbak de gamba’s in 3
    minuten gaar en roze. Roer een dressing van de wijnazijn, de olijfolie,
    zout en peper. Meng de slamelange of rucola met de bloemkoolroosjes en
    schep er de dressing door. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen
    op de verpakking. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade.

     

    29-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde belgische brie met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag: Voorgerecht

    Gepaneerde Belgische Brie Met Prei
    ===================================
    peper en zout

    kerriepoeder

    sap van 1 citroen

    1 fijngesneden ui

    2 eiwitten losgeklopt

    2 stengels prei

    50 g margarine

    100 g paneermeel

    200 g Belgische brie



    .

    De dag voordien:

    Snijd de brie in plakjes.


    Haal de plakjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.

     
    Herhaal beide handelingen om een dikkere korst te verkrijgen. Zet koel
    weg.

    Snijd de prei in ringen.

    Bak de ui aan in de boter.

    Voeg er de preiringen bij en breng op smaak met de kerrie.

    Voeg eventueel enkele lepels water toe, dek af en laat op een zacht
    vuur gedurende 15 minuten garen.

    Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

    De dag zelf:

    Schik het preimengsel op de borden.

    Frituur de brieplakjes gedurende 2 minuten in hete frituurolie en schik
    bij de lauwe prei.

     

    28-07-2009 om 08:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde aardappeltjes met filet mignon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Filet Mignon

    Geroosterde Aardappeltjes Met Filet Mignon En Oesterzwammen
    ===========================================================
    15 krielaardappelen

    1 kg filet mignon

    350 g oesterzwammen

    1/2 bussel tijm

    2 eetl balsamicoazijn

    3 eetl olijfolie

    peper en zout

    aluminiumfolie



    .
    Verwarm de oven voor op 200° C.

    Was de aardappeltjes en droog ze af.

    Leg ze samen met de filet mignon in een ovenschaal en besprenkel met 2
    eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

    Hak de tijm fijn en strooi die erover.
    Dek af met aluminiumfolie.

    Bak alles gedurende 20 minuten in de oven en verwijder vervolgens de
    folie.

    Zet nog 5 minuten in de oven.

    Bak de oesterzwammen gaar in een wok met 1 eetlepel olijfolie.

    Snijd de filet mignon in plakjes van 1 cm.

    Serveer de champignons samen met de ovenaardappeltjes en de filet
    mignon.

    Tip Ook lekker met varkensgebraad of rosbief.

     

    27-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!