vandaag: Voorgerecht
Gepaneerde Belgische Brie Met Prei =================================== peper en zout
kerriepoeder
sap van 1 citroen
1 fijngesneden ui
2 eiwitten losgeklopt
2 stengels prei
50 g margarine
100 g paneermeel
200 g Belgische brie
.
De dag voordien:
Snijd de brie in plakjes.
Haal de plakjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
Herhaal beide handelingen om een dikkere korst te verkrijgen. Zet koel weg.
Snijd de prei in ringen.
Bak de ui aan in de boter.
Voeg er de preiringen bij en breng op smaak met de kerrie.
Voeg eventueel enkele lepels water toe, dek af en laat op een zacht vuur gedurende 15 minuten garen.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
De dag zelf:
Schik het preimengsel op de borden.
Frituur de brieplakjes gedurende 2 minuten in hete frituurolie en schik bij de lauwe prei.
|