Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filet Américain préparé.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de Broodmaaltijd

    Filet Américain préparé
    =======================
    400 gram rundertartaar.

    1 eetlepel, mayonnaise.

    1 eetlepel. tomaten ketchup.

    paar druppels worcestershiresaus en
    tabasco.

    1 eetlepel. fijngehakte uitjes.

    1 eetlepel. fijngehakte kappertjes.

    1 eetlepel fijngesneden peterselie.

    1 theelepel mosterd.

    1 fijngesneden augurk.


    .
    Meng alle ingredienten, behalve de rundstartaar, goed door elkaar tot
    er een glad mengsel ontstaat.

    Prak met een vork de rundertartaar er goed doorheen en doe de filet
    over in een mooie schaal.

     

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Entre-côte Café de Paris.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een malse steak doet het altijd!

    Entrecôte café de Paris
    =======================
    2 sjalotten

    4 ansjovisfilets

    4 entrecotes

    50 gram. champignon

    75 gram. boter

    2.5 deciliter. kalfsfond

    2 blaadjes basilicum, verse

    0.5 bolletje knoflook

    2 eetlepel.Café de Paris(een soort schuimwijn)

    2 eetlepel. room

    1 theelepel. citroensap

    Kervel, verse

    Dragon, verse

    Peterselie, verse, gehakte

    Peper

    Zout

    Worcestershiresaus


    .
    De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn hakken en in een beetje
    boter fruiten zonder te laten kleuren. Af laten koelen.

    Het champignonmengsel samen met tweederde deel van de boter,
    ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap, peper, zout en
    worcestershiresaus in de keukenmachine tot een crème draaien. Deze
    crème in de koelkast bewaren.

    De entrecotes in hete boter roze bakken, uit de pan nemen en warm
    houden.

    Het bakvet weggooien, de pan afblussen met de witte wijn en de
    kalfsfond toevoegen.

    Het geheel even in laten koken, de room toevoegen en de pan van het
    vuur nemen.

    Wat van de crème door de saus roeren. De saus eventueel op smaak
    brengen met peper en zout en samen met de entrecotes serveren.


     

    19-09-2009 om 13:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipkrokantjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een Aperitief- of borrelhapje

    Kipkrokantjes
    =============
    400 gram kipfilet

    1 eiwit

    peper en zout1 grote kom cornflakes

    2 eetlepel Solo vloeibaar

    .
    Snij de kipfilet in kleine blokjes.Doe de blokjes in de keukenrobot en
    maal fijn.Voeg het eiwit toe en peper en zout.Meng goed.

    Verdeel in 8.

    Vorm met de handen kleine wafeltjes(Bevochtig de handen met koud
    water,dan kleeft het niet aan je vingers).

    Plet de Cornflakes grofweg in een bord.Leg de kipwafeltjes een voor een
    in de Cornflakes en bedek ze rondom.

    Verwarm de Solo in een pan en bak de kipkrokantjes goudbruin.

    Kan ook in frituurpan.

     

    18-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld kalfsgebraad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsvlees vandaag.

    Gevuld Kalfsgebraad
    ===================
    boter  10  gram

    champignons  2

    water  20  cl

    sjalotten  5

    varkens- en kalfsgehakt  100  gram

    Provençaalse kruiden  1  koffielepel

    olie  2  soeplepel

    hardgekookt eieren  2

    peterselie  2  takjes

    peper en zout

    Porto  5  soeplepels

    kalfsgebraad  700  gram

    sneetjes wit brood  1  sneetje

    varkensnet

    ganzenlevermousse  1  blik



    .
    Verdeel het gebraad in 3 sneden, maar snij ze niet helemaal los.

    Week het brood in 2 eetlepels porto.

    Prak de ganzenlevermousse, harde eieren, 1 sjalotje, de champignons,
    het brood en het gehakt goed door elkaar.

    Werk ook de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.

    Verwarm de oven op 180°C.

    Vul de inkepingen in het gebraad met deze vulling en verpak het geheel
    in het varkensnet.

    Leg het gebraad in een ovenschotel en bestrijk het met boter en olie.

    Leg de sjalotten er rond en zet in de oven.

    Los het bouillonblokje op in heet water en overgiet het gebraad ermee
    na 25 minuten braadtijd.

    Laat nog 20 minuten bakken terwijl je het gebraad regelmatig bedruipt.

    Haal het gebraad en de sjalotten uit de oven en hou ze warm.

    Giet de porto in de braadschotel, roer de aanbaksels goed los en zeef
    de saus.

    Serveer het versneden gebraad met de sjalotten, gekookte aardappelen en
    primeurgroenten.

     

    17-09-2009 om 09:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois met mascarpone en pure chocolade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een: Nagerecht

    Bavarois Met Mascarpone En Pure Chocolade
    =========================================
    3 eigelen

    3 eiwitten

    5 soeplepels suiker

    2 kopjes sterke koffie

    500 gr mascarpone

    4 soeplepels amaretto

    Cacaopoeder

    5 a 6 blaadjes gelatine

    4 soeplepels room

    100 gr pure chocolade



    .
    Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.

    Klop de eigelen op met de andere helft van de suiker.

    Warm de amaretto en de koffie op een zacht vuurtje op.

    Laat de blaadjes gelatine weken in water en voeg ze bij de hete koffie
    en amaretto.Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur

    Meng de mascarpone onder het eigeel en meng er daarna de
    gelatinebereiding onder.

    Meng er dan de eiwitten onder.

    Stort alles in een vorm.

    Laat een nacht rusten.

    Warm de room op met de chocolade en serveer met de bavarois.

    Berstrooi met cacaopoeder

     

    16-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolade-geitenbavarois met honingsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht is altijd welkom.

    Witte chocolade-geitenbavarois met honingsaus lekker
    ====================================================
    160 gram witte chocolade

    200 mililiter slagroom

    150 gram zachte geitenkaas

    4 eetlepel honing

    250 gram mascarpone

    4 blaadjes gelatine


    VOOR DE SAUS

    100 gram rozijnen

    400 mililiter witte port

    3 eetlepel honing


    .
    Laat de rozijnen enkele uren weken in de pan.

    Smelt de witte chocolade samen met 2 eetlepel slagroom

    Laat de gelatine weken in koud water(5 min)Wring hem uit en voeg bij
    het chocolademengsel.

    Roer de geitenkaas en de honing erdoor
    Klop de rest van de slagroom lobbig.

    Meng de mascarpone door het chocolademengsel.

    Spatel de slagroom er doorheen.

    Laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
    Kook de port met rozijnen en al tot de helft in en voeg 3 eetlepel
    honing toe.

    Verdeel de bavarois over 4 borden of schaaltjes.

    Schep er wat saus op.

     

    15-09-2009 om 09:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever op z'n Venetiaans.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de liefhebbers: Kalfslever

    Kalfslever Op Venetiaanse Wijze
    ===============================
    peper en zout

    tijm

    1 kilogram uien, gepeld en in ringen gesneden

    2 eetlepels gehakte peterselie

    3 dl witte wijn

    12 eetlepels olijfolie

    800 g kalfslever, in plakjes gesneden


    .
    Verhit 8 eetlepels olijfolie in een pan en stoof er de uienschijven in
    aan gedurende 3 minuten.

    Voeg er dan de tijm en de wijn bij en breng verder op smaak met peper
    en zout.

    Dek af en laat alles 15 minuten sudderen .

    Verhit de rest van de olie in een pan. Kruid het vlees met peper en
    zout en bak het gedurende 2 minuten aan alle kanten aan.

    Schik de uien op voorverwarmde borden.

    Leg er een stuk vlees op en werk af met de gehakte peterselie.

    Lekker met gebakken krielaardappeltjes

     

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!