Kalfsvlees vandaag.
Gevuld Kalfsgebraad =================== boter 10 gram
champignons 2
water 20 cl
sjalotten 5
varkens- en kalfsgehakt 100 gram
Provençaalse kruiden 1 koffielepel
olie 2 soeplepel
hardgekookt eieren 2
peterselie 2 takjes
peper en zout
Porto 5 soeplepels
kalfsgebraad 700 gram
sneetjes wit brood 1 sneetje
varkensnet
ganzenlevermousse 1 blik
. Verdeel het gebraad in 3 sneden, maar snij ze niet helemaal los.
Week het brood in 2 eetlepels porto.
Prak de ganzenlevermousse, harde eieren, 1 sjalotje, de champignons, het brood en het gehakt goed door elkaar.
Werk ook de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 180°C.
Vul de inkepingen in het gebraad met deze vulling en verpak het geheel in het varkensnet.
Leg het gebraad in een ovenschotel en bestrijk het met boter en olie.
Leg de sjalotten er rond en zet in de oven.
Los het bouillonblokje op in heet water en overgiet het gebraad ermee na 25 minuten braadtijd.
Laat nog 20 minuten bakken terwijl je het gebraad regelmatig bedruipt.
Haal het gebraad en de sjalotten uit de oven en hou ze warm.
Giet de porto in de braadschotel, roer de aanbaksels goed los en zeef de saus.
Serveer het versneden gebraad met de sjalotten, gekookte aardappelen en primeurgroenten.
|