Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
15-02-2009
Aostaham gevuld met boursin.
Aperitiefhapje
Aostaham Gevuld Met Boursin =========================== 8 sneden aostaham
1 Boursinkaasje
200 gram zachte boter
aluminiumfolie
peper en zout
De dag voordien:
Vermeng het kaasje met de boter en kruid rijkelijk met peper en zout.
Leg de sneden ham op tafel en smeer ze met de boursinboter.
Rol ze op en draai ze stevig in aluminiumfolie.Laat opstijven in de koelkast.
De dag zelf:
Haal de rolletjes uit de aluminiumfolie en snij met een scherp mes in partjes en dien op met cocktailprikkers.
Kabeljauw met tomaat ,spinazie en geitenkaas. =============================================
4 grote plakken rauwe ham
1 zak verse spinazie ( 300 g)
ca. 100 ml gezeefde tomaten ( pakje a 500 ml)
200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
400 g kabeljauwfilet
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, in plakjes
6 eetlepels balsamicoazijn
2-3 eetlepels suiker
1-2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
evt. sprietjes bieslook .
Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes spinazie.
Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.
Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
Verhit 1 eetl. olie in een koekepan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetl. olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca.5 min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn, pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.
NABEREIDEN: Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade.
Vandaag nog eens een lekker voorgerechtje.oorgerecht
Bladerdeeghapje Met Garnalenmousse En Geitenkaas =====================================
voor 4 personen:
verse geitenkaas 200 gram
zout en versgemalen peper
grof zeezout
vloeibare room 10 cl
olijfolie
brickdeeg 2 blaadje(s)
sojasaus
roze garna(a)l(en) 200 gram
klaverscheut(en)
. Pel de garnalen en bak ze gedurende twee minuten in de pan. Roer regelmatig.
Houd vier garnalen opzij voor de garnering.
Leg de rest van de garnalen in een kom en mix ze tot een homogene mousse.
Kruid met fleur de sel en peper.
Meng de verse geitenkaas met de room tot een dik en homogeen mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet samen met de garnalenmousse op een koele plaats.
Snijd het filodeeg in vierkantjes van ongeveer zes centimeter groot. Smeer ze met behulp van een penseel in met olie en leg ze per drie op elkaar (in totaal zestien pakketjes).
Schik deze stapeltjes op een grote schotel en dek af met een andere schotel (zodat de blaadjes filodeeg niet gaan buigen).
Zet drie minuten in de oven, zodat het filodeeg krokant wordt. Laat afkoelen.
Neem een bladerdeeghapje en beleg het met een lepeltje garnalenmousse. Bedek met een ander bladerdeeghapje en voeg een lepel geitenkaas toe.
Herhaal dit nog eenmaal en werk bovenaan af met een bladerdeeghapje en een garnaal.
Serveer met een slaatje van klaverscheuten, dat u op smaak brengt met een scheutje olijfolie, gemengd met wat sojasaus.
Tip : Dit geraffineerde voorgerechtje smaakt ook heerlijk als aperitiefhapje. Snijd in dat geval het filodeeg in kleinere vierkantjes, zodat u ze kan omtoveren tot heerlijke hapjes!
Lamsstoofpot Met Aardappelen ============================
voor 4 personen:
600 gr lamsvlees
1 grote ui
2 paprika's, groene
500 gr aardappel
4 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 el peterselie, verse, fijngehakte
2 dl water
Zout
Peper, zwarte, gemalen
Neem voor het lamsvlees bij voorkeur mager lamsvlees.
Het lamsvlees in grote dobbelstenen snijden.
De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en in dunne repen snijden.
De aardappelen schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
De olijfolie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen heet laten worden, in de magnetron.
De ui, knoflook en het vlees erdoor roeren en (onafgedekt) 3 minuten op vol vermogen verwarmen.
De blokjes aardappel, het water en zout en peper naar smaak door het vleesmengsel scheppen en alles (onafgedekt) circa 26 minuten op half vermogen magnetron en hetelucht 220 graden Celsius verwarmen tot het vlees en de aardappelen gaar zijn.
Tussendoor tweemaal omscheppen.
Het gerecht 5 minuten afgedekt laten staan en bestrooid met peterselie serveren.