Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aostaham gevuld met boursin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Aostaham Gevuld Met Boursin
    ===========================
    8 sneden aostaham

    1 Boursinkaasje

    200 gram zachte boter

    aluminiumfolie

    peper en zout

     

    De dag voordien:

    Vermeng het kaasje met de boter en kruid rijkelijk met peper en zout.

    Leg de sneden ham op tafel en smeer ze met de boursinboter.

    Rol ze op en draai ze stevig in aluminiumfolie.Laat opstijven in de
    koelkast.

    De dag zelf:

    Haal de rolletjes uit de aluminiumfolie en snij met een scherp mes in
    partjes en dien op met cocktailprikkers.

     

    15-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met champagne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Valentijn = oesters Oesters

    Oesters met champagne
    ==========================

    voor 2 personen:

    12 oesters

    1 dl champagne

    2 eetlepels champagneazijn(mag ook witte wijnazijn)

    een halve gehakte sjalot

    1/2 gekookt ei

    1/2 eetlepel gehakte peterselie

    100 g boter




    .
    Open de oesters en maak het vlees los.

    Vang het sap op.

    Kook de champagne samen met de azijn, de sjalot en het oestersap in tot
    de helf .

    Werk op met de koude boter en kruid met peper.

    Hak het wit en geel van het ei apart.
     
    Voeg het ei en de peterselie aan de saus toe.

    Doe de oesters in de saus en serveer ze in de schelp (zet de schelpjes
    rechtop met grof zout opdat de saus er niet uit loopt).

     

    14-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met tomaten,spinazie en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag,vandaag Kabeljauw

    Kabeljauw met tomaat ,spinazie en geitenkaas.
    =============================================


    4 grote plakken rauwe ham

    1 zak verse spinazie ( 300 g)

    ca. 100 ml gezeefde tomaten ( pakje a 500 ml)

    200 g zachte geitenkaas, verkruimeld

    400 g kabeljauwfilet

    2 eetlepels olijfolie

    2 teentjes knoflook, in plakjes

    6 eetlepels balsamicoazijn

    2-3 eetlepels suiker

    1-2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

    evt. sprietjes bieslook
    .
     

    Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes
    spinazie.

    Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de
    geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.

    Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het
    tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.

    Verhit 1 eetl. olie in een koekepan en bak de vispakketjes rondom
    lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de
    oven.

    Verhit 1 eetl. olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook
    lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca.5
    min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

    Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn,
    pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.

    NABEREIDEN: Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een
    bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade.

    Serveer met puree.

     Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

    13-02-2009 om 13:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterd-mosselsoep met wortelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu nog eens een lekkere soep

    Mosterd-mosselsoep met wortelen.
    ================================
    500 g winterpeen (zak 1 kg) 

    1 eetlepel olie plantaardig

    1 zak gesneden prei (300 g)

    4 eetlepels Dijon mosterd (potje 215 g)

    1 pot bouillon met kip (340 ml)

    300 g gekookte mosselen (zak 450 g diepvries)

    100 ml room culinair (pakje 200 ml)

    2 takjes peterselie (zakje 30 g)

    stokbrood meergranen



    .
    Wortelen schillen en in schijfjes snijden.

    In grote pan olie verhitten en plakjes wortel toevoegen. Prei erdoor
    scheppen.

    Alles even omscheppend bakken en dan mosterd toevoegen.

    Bouillon en 3 potten water erbij gieten.

    Soep ca. 12 min. zacht laten koken.

    Mosselen aan soep toevoegen en 2-3 min. mee warmen tot ze gaar zijn.

    Room erbij gieten.

    Peper en zout naar smaak toevoegen.

    Soep in grote kommen scheppen, garneren met fijngesneden peterselie.

    Stokbrood erbij geven.

     

    12-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghapje met garnalenmousse en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een lekker voorgerechtje.oorgerecht

    Bladerdeeghapje Met Garnalenmousse En Geitenkaas
    =====================================

    voor 4 personen:

    verse geitenkaas  200  gram

    zout en versgemalen peper

    grof zeezout

    vloeibare room  10  cl

    olijfolie

    brickdeeg  2  blaadje(s)

    sojasaus

    roze garna(a)l(en)  200  gram

    klaverscheut(en)



    .
    Pel de garnalen en bak ze gedurende twee minuten in de pan. Roer
    regelmatig.

    Houd vier garnalen opzij voor de garnering.

    Leg de rest van de garnalen in een kom en mix ze tot een homogene
    mousse.

    Kruid met fleur de sel en peper.

    Meng de verse geitenkaas met de room tot een dik en homogeen mengsel.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Zet samen met de garnalenmousse op een koele plaats.

    Snijd het filodeeg in vierkantjes van ongeveer zes centimeter groot.
    Smeer ze met behulp van een penseel in met olie en leg ze per drie op
    elkaar (in totaal zestien pakketjes).

    Schik deze stapeltjes op een grote schotel en dek af met een andere
    schotel (zodat de blaadjes filodeeg niet gaan buigen).

    Zet drie minuten in de oven, zodat het filodeeg krokant wordt. Laat
    afkoelen.

    Neem een bladerdeeghapje en beleg het met een lepeltje garnalenmousse.
    Bedek met een ander bladerdeeghapje en voeg een lepel geitenkaas toe.

    Herhaal dit nog eenmaal en werk bovenaan af met een bladerdeeghapje en
    een garnaal.

    Serveer met een slaatje van klaverscheuten, dat u op smaak brengt met
    een scheutje olijfolie, gemengd met wat sojasaus.

    Tip : Dit geraffineerde voorgerechtje smaakt ook heerlijk als
    aperitiefhapje. Snijd in dat geval het filodeeg in kleinere
    vierkantjes, zodat u ze kan omtoveren tot heerlijke hapjes!

     

    11-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpot met aardappelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een sudderpotje

    Lamsstoofpot Met Aardappelen
    ============================

    voor 4 personen:

    600 gr lamsvlees

    1 grote ui

    2 paprika's, groene

    500 gr aardappel

    4 teentjes knoflook

    2 el olijfolie

    2 el peterselie, verse, fijngehakte

    2 dl water

    Zout

    Peper, zwarte, gemalen

     


    Neem voor het lamsvlees bij voorkeur mager lamsvlees.

    Het lamsvlees in grote dobbelstenen snijden.

    De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen.

    De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en in dunne repen
    snijden.

    De aardappelen schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.

    De olijfolie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in circa 2
    minuten op vol vermogen heet laten worden, in de magnetron.

    De ui, knoflook en het vlees erdoor roeren en (onafgedekt) 3 minuten op
    vol vermogen verwarmen.

    De blokjes aardappel, het water en zout en peper naar smaak door het
    vleesmengsel scheppen en alles (onafgedekt) circa 26 minuten op half
    vermogen magnetron en hetelucht 220 graden Celsius verwarmen tot het
    vlees en de aardappelen gaar zijn.

    Tussendoor tweemaal omscheppen.

    Het gerecht 5 minuten afgedekt laten staan en bestrooid met peterselie
    serveren.

     

    10-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje met mosterd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets eenvoudig

    Varkenshammetje met mosterd
    ======================

    voor 4 personen:

    4 varkensschenkels

    1 prei

    1 selder

    2 wortelen

    1 ui

    tijm en laurier

    4 liter water

    2 deciliter witte wijn

    2 deciliter kookvocht

    4 eetlepels graanmosterd

    2 deciliter room 

    aardappeltjes

     


    Kook de schenkel 3 uur gaar in het water met de prei, selder, wortel,
    tijm en laurier

    Kook daarna de witte wijn in met wat kookvocht en voeg de room toe.

    Op het einde voeg je hier nog 2 eetlepels graanmosterd aan toe

    Serveer de hammetjes met aardappeltjes en de witte wijnsaus

     

    09-02-2009 om 14:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!