Nu nog eens een lekkere soep
Mosterd-mosselsoep met wortelen. ================================ 500 g winterpeen (zak 1 kg)
1 eetlepel olie plantaardig
1 zak gesneden prei (300 g)
4 eetlepels Dijon mosterd (potje 215 g)
1 pot bouillon met kip (340 ml)
300 g gekookte mosselen (zak 450 g diepvries)
100 ml room culinair (pakje 200 ml)
2 takjes peterselie (zakje 30 g)
stokbrood meergranen
. Wortelen schillen en in schijfjes snijden.
In grote pan olie verhitten en plakjes wortel toevoegen. Prei erdoor scheppen.
Alles even omscheppend bakken en dan mosterd toevoegen.
Bouillon en 3 potten water erbij gieten.
Soep ca. 12 min. zacht laten koken.
Mosselen aan soep toevoegen en 2-3 min. mee warmen tot ze gaar zijn.
Room erbij gieten.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Soep in grote kommen scheppen, garneren met fijngesneden peterselie.
Stokbrood erbij geven.
|