Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aostaham gevuld met boursin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Aostaham Gevuld Met Boursin
    ===========================
    8 sneden aostaham

    1 Boursinkaasje

    200 gram zachte boter

    aluminiumfolie

    peper en zout

     

    De dag voordien:

    Vermeng het kaasje met de boter en kruid rijkelijk met peper en zout.

    Leg de sneden ham op tafel en smeer ze met de boursinboter.

    Rol ze op en draai ze stevig in aluminiumfolie.Laat opstijven in de
    koelkast.

    De dag zelf:

    Haal de rolletjes uit de aluminiumfolie en snij met een scherp mes in
    partjes en dien op met cocktailprikkers.

     

    15-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met champagne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Valentijn = oesters Oesters

    Oesters met champagne
    ==========================

    voor 2 personen:

    12 oesters

    1 dl champagne

    2 eetlepels champagneazijn(mag ook witte wijnazijn)

    een halve gehakte sjalot

    1/2 gekookt ei

    1/2 eetlepel gehakte peterselie

    100 g boter




    .
    Open de oesters en maak het vlees los.

    Vang het sap op.

    Kook de champagne samen met de azijn, de sjalot en het oestersap in tot
    de helf .

    Werk op met de koude boter en kruid met peper.

    Hak het wit en geel van het ei apart.
     
    Voeg het ei en de peterselie aan de saus toe.

    Doe de oesters in de saus en serveer ze in de schelp (zet de schelpjes
    rechtop met grof zout opdat de saus er niet uit loopt).

     

    14-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met tomaten,spinazie en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag,vandaag Kabeljauw

    Kabeljauw met tomaat ,spinazie en geitenkaas.
    =============================================


    4 grote plakken rauwe ham

    1 zak verse spinazie ( 300 g)

    ca. 100 ml gezeefde tomaten ( pakje a 500 ml)

    200 g zachte geitenkaas, verkruimeld

    400 g kabeljauwfilet

    2 eetlepels olijfolie

    2 teentjes knoflook, in plakjes

    6 eetlepels balsamicoazijn

    2-3 eetlepels suiker

    1-2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

    evt. sprietjes bieslook
    .
     

    Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes
    spinazie.

    Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de
    geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.

    Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het
    tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.

    Verhit 1 eetl. olie in een koekepan en bak de vispakketjes rondom
    lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de
    oven.

    Verhit 1 eetl. olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook
    lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca.5
    min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

    Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn,
    pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.

    NABEREIDEN: Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een
    bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade.

    Serveer met puree.

     Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

    13-02-2009 om 13:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterd-mosselsoep met wortelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu nog eens een lekkere soep

    Mosterd-mosselsoep met wortelen.
    ================================
    500 g winterpeen (zak 1 kg) 

    1 eetlepel olie plantaardig

    1 zak gesneden prei (300 g)

    4 eetlepels Dijon mosterd (potje 215 g)

    1 pot bouillon met kip (340 ml)

    300 g gekookte mosselen (zak 450 g diepvries)

    100 ml room culinair (pakje 200 ml)

    2 takjes peterselie (zakje 30 g)

    stokbrood meergranen



    .
    Wortelen schillen en in schijfjes snijden.

    In grote pan olie verhitten en plakjes wortel toevoegen. Prei erdoor
    scheppen.

    Alles even omscheppend bakken en dan mosterd toevoegen.

    Bouillon en 3 potten water erbij gieten.

    Soep ca. 12 min. zacht laten koken.

    Mosselen aan soep toevoegen en 2-3 min. mee warmen tot ze gaar zijn.

    Room erbij gieten.

    Peper en zout naar smaak toevoegen.

    Soep in grote kommen scheppen, garneren met fijngesneden peterselie.

    Stokbrood erbij geven.

     

    12-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghapje met garnalenmousse en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een lekker voorgerechtje.oorgerecht

    Bladerdeeghapje Met Garnalenmousse En Geitenkaas
    =====================================

    voor 4 personen:

    verse geitenkaas  200  gram

    zout en versgemalen peper

    grof zeezout

    vloeibare room  10  cl

    olijfolie

    brickdeeg  2  blaadje(s)

    sojasaus

    roze garna(a)l(en)  200  gram

    klaverscheut(en)



    .
    Pel de garnalen en bak ze gedurende twee minuten in de pan. Roer
    regelmatig.

    Houd vier garnalen opzij voor de garnering.

    Leg de rest van de garnalen in een kom en mix ze tot een homogene
    mousse.

    Kruid met fleur de sel en peper.

    Meng de verse geitenkaas met de room tot een dik en homogeen mengsel.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Zet samen met de garnalenmousse op een koele plaats.

    Snijd het filodeeg in vierkantjes van ongeveer zes centimeter groot.
    Smeer ze met behulp van een penseel in met olie en leg ze per drie op
    elkaar (in totaal zestien pakketjes).

    Schik deze stapeltjes op een grote schotel en dek af met een andere
    schotel (zodat de blaadjes filodeeg niet gaan buigen).

    Zet drie minuten in de oven, zodat het filodeeg krokant wordt. Laat
    afkoelen.

    Neem een bladerdeeghapje en beleg het met een lepeltje garnalenmousse.
    Bedek met een ander bladerdeeghapje en voeg een lepel geitenkaas toe.

    Herhaal dit nog eenmaal en werk bovenaan af met een bladerdeeghapje en
    een garnaal.

    Serveer met een slaatje van klaverscheuten, dat u op smaak brengt met
    een scheutje olijfolie, gemengd met wat sojasaus.

    Tip : Dit geraffineerde voorgerechtje smaakt ook heerlijk als
    aperitiefhapje. Snijd in dat geval het filodeeg in kleinere
    vierkantjes, zodat u ze kan omtoveren tot heerlijke hapjes!

     

    11-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpot met aardappelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een sudderpotje

    Lamsstoofpot Met Aardappelen
    ============================

    voor 4 personen:

    600 gr lamsvlees

    1 grote ui

    2 paprika's, groene

    500 gr aardappel

    4 teentjes knoflook

    2 el olijfolie

    2 el peterselie, verse, fijngehakte

    2 dl water

    Zout

    Peper, zwarte, gemalen

     


    Neem voor het lamsvlees bij voorkeur mager lamsvlees.

    Het lamsvlees in grote dobbelstenen snijden.

    De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen.

    De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en in dunne repen
    snijden.

    De aardappelen schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.

    De olijfolie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in circa 2
    minuten op vol vermogen heet laten worden, in de magnetron.

    De ui, knoflook en het vlees erdoor roeren en (onafgedekt) 3 minuten op
    vol vermogen verwarmen.

    De blokjes aardappel, het water en zout en peper naar smaak door het
    vleesmengsel scheppen en alles (onafgedekt) circa 26 minuten op half
    vermogen magnetron en hetelucht 220 graden Celsius verwarmen tot het
    vlees en de aardappelen gaar zijn.

    Tussendoor tweemaal omscheppen.

    Het gerecht 5 minuten afgedekt laten staan en bestrooid met peterselie
    serveren.

     

    10-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje met mosterd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets eenvoudig

    Varkenshammetje met mosterd
    ======================

    voor 4 personen:

    4 varkensschenkels

    1 prei

    1 selder

    2 wortelen

    1 ui

    tijm en laurier

    4 liter water

    2 deciliter witte wijn

    2 deciliter kookvocht

    4 eetlepels graanmosterd

    2 deciliter room 

    aardappeltjes

     


    Kook de schenkel 3 uur gaar in het water met de prei, selder, wortel,
    tijm en laurier

    Kook daarna de witte wijn in met wat kookvocht en voeg de room toe.

    Op het einde voeg je hier nog 2 eetlepels graanmosterd aan toe

    Serveer de hammetjes met aardappeltjes en de witte wijnsaus

     

    09-02-2009 om 14:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippenvleugels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Gemarineerde kipkluifjes
    ========================
    4 eetlepels sojasaus

    1 eetlepel sambal oelek

    2 tenen knoflook, in plakjes

    2 bakjes kipkluifjes naturel (a 500 g)

    Materialen
    bakpapier Bereiden

     

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de sojasaus met de sambal en de
    plakjes knoflook door elkaar.

    Schep de kipkluifjes door deze marinade.

    Schep de kluifjes met marinade in een met bakpapier beklede ovenschaal
    en laat ze 20 minuten in het midden van de oven gaar worden.

     

    08-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken zelf gemaakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Blinde Vinken
    =============
    - 400 g gehakt

    - 100 g kaas

    - 2 sjalotten

    - Peterselie

    - Zout en peper

    - 4 dunne sneetjes rundvlees

    - Boter

    Saus:
    - kwart liter bier (bruin of kriek)

    - kwart liter water

    - 1 blokje Rundsbouillon

    - 1 sjalot

    - Roux minute


    .
    Snijd de sjalot en peterselie fijn en meng met het gehakt.

    Kruid goed met peper en zout en snijd vervolgens de kaas fijn en voeg
    die er ook aan toe.

    Meng het geheel goed.

    Neem het rundvlees, leg er een hoopje van het gehakt bovenop en rol het
    mooi op.

    Smelt de boter goudbruin en bak de vleesbundeltjes hierin.

    Voeg de sjalot eraan toe als ze aan alle kanten gebruind zijn (3
    minuten aan elke kant ) en laat deze even meebruinen.

    Voeg er het water, het bier en de Rundsbouillon aan toe en laat het
    geheel 25 minuten sudderen.

    Gebruik de roux om extra te binden.

    Serveer met puree.

     

    07-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met verse kruiden-saus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Moot zalm met verse kruiden.
    ============================
    Groene voorjaarskruidensaus;

    3 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt)

    2 eetlepels room

    2 hardgekookte eieren, heel fijngehakt

    1 eetlepel kappertjes (uit een potje, ingelegd in azijn)

    2 eetlepels fijngeknipte bieslook

    1 eetlepel fijngehakte platte peterselie

    1/2 eetlepel fijngehakte tijm

    1 eetlepel fijngehakte basilicum (Niet uit de tuin, maar gekocht in een pot
    Goed verzorgen en ze groeien weken in de vensterbank)

    wat peper en naar smaak wat zout.


    .
    Er is nog niet zo heel veel groente van "de koude grond" dus behelpen
    we ons met een krop sla. Gewoon een hele krop,daarover een kleine rode
    ui in heel dunne ringetjes gesneden. 

    Maak de sla aan met olijfolie, een beetje vers citroensap, peper en
    zout.

    Daarbij een gewoon mootje zalm. Bestrooien met peper en zeezout en even
    losjes door wat bloem wentelen (er mag alleen een filmpje bloem
    achterblijven rondom de zalm).

    De mootjes snel bakken in wat olie, aan beide kanten lichtbruin.

    En dan de saus maken, een mooie kruidensaus.

    Roer de room door de mayonaise en schep er vervolgens de eikruimels, de
    kappertjes en de kruiden door.

    Eventueel wat zout en peper toevoegen.

    Een paar gekookte aardappeltjes erbij, ook ruim bestrooid met verse
    peterselie.

     

    06-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Speciaal.

    Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas
    =================================================
    1 dl ahornsiroop


    1 citroen


    2 soeplepels mosterd


    1 koffielepel currypoeder


    zout, peper


    4 soeplepels olijfolie


    2 varkenshaasjes van 375g elk


    1 ei


    60 g geitenkaas


    1 koffielepel tijm


    1 bakje rucola


    1 takje verse tijm


    .
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bereid de marinade:

    meng in een kommetje de ahornsiroop, het sap van de citroen, de
    mosterd, de curry, zout en peper.

    Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Zet opzij.

    Maak het varkenshaasje klaar.

    Snijd de uiteinden van de haasjes af en zet ze opzij voor de vulling.
     
    Open de haasjes in de lengterichting (zoals voor een schnitzel).

    Maak met een keukenrobot de vulling klaar met de uiteinden van de
    haasjes, het ei, de geitenkaas, de tijm, zout en peper.

    Smeer een fijne laag vulling uit aan de binnenzijde van het haasje, leg
    daarop rucolablaadjes en rol het worstvormig op.

    Bind het varkenshaasje vast met een koordje.

    Smeer de haasjes met een penseel in met marinade.

    Zet 10 minuten in de koelkast.

    Leg de haasjes in een ovenschotel.

    Laat ze 20 minuten braden.

    Verwarm de rest van de marinade.

    Verwijder het koordje.

    Snijd de haasjes diagonaal in sneden van 1 cm dik.

    Verdeel de sneetjes varkenshaasje over de borden.

    Overgiet met de ahornsiroopsaus.


     

    05-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd varkensribstuk met andijvie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een doordeweekse dag is het varkensvlees

    Gemarineerd Varkensribstuk Met Andijvie
    =============================

    voor 4 personen:

    1 kg ontbeend varkensribstuk

    1 dl sojasaus

    1 dl droge witte wijn

    100 g lichtbruine suiker

    2 eetlepels witte wijnazijn

    1 eetlepel balsemienazijn

    4 sjalotten

    2 lookteentjes

    Vers gemalen peper, zout

    100 g boter


    .
    Meng de sojasaus met de wijn, suiker, azijn en gesnipperde sjalotten en
    look en breng op smaak met peper en zout.

    Leg het vlees in de marinade en laat 24 uur trekken in de koelkast.

    Neem het de volgende dag uit de marinade, wrijf het droog en laat het
    in de boter aan alle kanten mooi kleuren.

    Kruid bij met peper en zout en schik het met de boter in een braadslee.

    Zet in het midden van een op 200°C voorverhitte oven en laat ongeveer
    50 minuten bakken.

    Neem uit de oven, laat even rusten.

    Giet de braadjus af in een pannetje en deglaceer de braadbodem met de
    marinade.

    Laat alles kort opkoken en bind indien nodig.

    Snijd het vlees in plakken, schik op warme borden en overgiet met de
    saus.

    Serveer met in boter met citroensap gestoofde andijvie en gekookte
    aardappelen.

     

    04-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runds of kalfslever op Normandische wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we lever

    Runds of kalfslever Op Normandische Wijze
    ===============================

    voor 4 personen:

    4 plakken rundslever van 150 g elk

    2 appels (goudrenetten)

    2 eetlepels vloeibare acaciahoning

    2 eetlepels lichtbruine suiker

    1 flinke scheut calvados

    2 dl verse room

    Vers gemalen peper, zout

    1 klont boter om te bakken



    .
    Bestrijk de lever aan beide kanten met de honing en laat aan beide
    kanten licht kleuren in de hete bakboter.

    Kruid met peper en zout en laat zachtjes mooi lichtroze bakken.

    Overgiet met calvados en flambeer.

    Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie.

    Schik de geschilde, ontpitte en in plakken gesneden appelen in de pan,
    bestrooi met bruine suiker en laat mooi kleuren en karameliseren.

    Overgiet met de verse room en laat lichtjes indikken.

    Schik de lever op warme borden, overgiet met de romige saus met appel
    en serveer met gebakken krielaardappelen.

     

    03-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskroketten of bitterballen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of borrelhap

    Kalfskroketten of bitterballen
    ==============================
    400 gram schenkelvlees van kalf,

    circa 70 centiliter kalfsbouillon,
     
    circa 100 gram bloem,

    2 eieren of alleen eiwitten,

    paneermeel,

    maggie aroma (flesje),

    bouillonblokjes

    1 kruidenbuiltje groentensoep,

    1 kruidenbuiltje kippensoep,

    kerrie,

    1 theelepel suiker

    (eventueel wat vleeskruiden )

     

    .
    Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat
    nodig is voor de kroketten (inclusief been een schenkel van ruim 500
    gram.) Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 liter heet water,
    waaraan voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn
    toegevoegd en de kruidenbuiltjes.

    Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de
    kruidenbuiltjes).
     
    Bereidingswijze:

    Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.

    Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het
    vlees.

    Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren
    tot het een dikke massa is geworden.

    Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren.

    Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggie-aroma uit een
    flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de
    kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.

    Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste
    dikte. De ragout mag niet koken (2 x "blub" = klaar!!)

    Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote
    platte schaal.

    Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.

    Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol
    de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.

    Teveel? Vries ze in .... 

    Bitterballen voor bij de borrel worden op dezelfde manier gemaakt.
     

     

    02-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Italie op het menu.

    Agnello Al Basilico (Lamskoteletjes Met Basilicum)
    ====================================

    voor 4 personen:

    16 lamskoteletjes -

    1 bosje basilicum -

    2 teentjes look -

    olijfolie extra vergine -

    het sap van een citroen -

    1 chilipepertje -

    zout -

    peper



    .
    In een vijzel stamp je de look fijn met de basilicum, chilipepertje
    (zonder zaadjes), citroensap en 5 peperkorrels.

    Voeg geleidelijk olie bij tot je een homogene massa hebt.

    Grill de lamskoteletjes en dien op met de saus.

    Serveer er een aardappel in de schil bij.

     

    01-02-2009 om 13:03 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen salamispiesjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ongewoon maar zeer lekker Aperitief

    Abrikozen-Salamispiesjes  lekker
    ================================
    50 gr gedroogde abrikozen

    1 theelepel kummelzaadjes

    1/2 theelepel versgemalen peper

    4 plakken salami van 1 cm dik

    16 sateprikkers


    .
    Bereidingswijze:

    Was de abrikozen, kook ze, met de kummel en de peper, 10 minuten in 1
    dl water en laat ze in het kookvocht afkoelen.

    Snijd elke plak salami in 8 puntjes.

    Halveer de abrikozen.

    Steek aan elke prikker een punt salami,

    een halve abrikoos en een puntje salami.

     

    31-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met look en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Kabeljauw Met Look En Peterselie
    ================================

    voor 4 personen:

    500 g kabeljauwfilet

    wat bloem

    4 boter

    1 teentje gehakte look

    sap van 1 citroen

    tijm en laurier

    4 eetlepels gehakte peterselie

    peper en zout

     

     

     


    .
    Wikkel de stukken kabeljauw in wat bloem en bak ze langs beide kanten
    bruin de boter.

    Kruiden met peper en zout.

    Laat verder garen in een oven van 180 graden.

    Voeg na 8 minuten look, citroensap, tijm, laurier en peterselie toe.

    Serveer met aardappelpuree.

     

    30-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever met champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we Lever

    Kalfslever met champignons      Hoofdgerecht
    ===================================
    700 gram kalfslever

    250 gram champignons

    3 eetlepel boter

    muskaatnoot

    peper en zout

    Voor de saus:

    3 deciliter kalfsfond

    3 eetlepel room

    3 eetlepel boter

    3 eetlepel bloem

    Wat fijngesnipperde peterselie.


    .
    Snij de kalfslever in stukjes van +/- 3 centimeter.
    Snij de champignons in 4.

    Bereiding 15 minuten.:

    Verhit 2 eetlepel boter in een braadpan en bak er de stukjes lever in
    gedurende  3 à 5 minuten(niet te lang zo blijft de lever mals en
    sappig).Kruid met peper en zout.Haal de lever uit de pan.

    Laat een eetlepel boter smelten in de pan en doe er de champignons
    in.Bak gedurende 5 minuten en roer regelmatig om.Kruid met peper en
    zout.

    Smelt 3 eetlepel boter in een andere  kookpan en roer er de bloem
    door.Laat even bakken en leng al roerend aan met de fond tot u een
    gladde saus bekomt.Werk af met de room en kruid met peper zout en
    muskaatnoot.

    Schep er de stukjes lever en de champignons door en laat even
    doorverwarmen.

    Versier met fijngesnipperde peterselie en serveer met gebakken
    aardappelen.

     

     

    29-01-2009 om 09:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaasje op krokant rozijnen brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geitenkaas

    Geitenspekje op krokant rozijnenbrood  warm voorgerecht
    ========================================
    4 geitenkaasjes met spek

    4 sneetjes rozijnenbrood

    2 appels

    2 eetlepel honing

    krulsla

    100 gram bakboter

    Smeerboter

     

     

    .
    Snijd de appels in fijne schijfjes.

    Smelt de boter samen met de honing in een pan en laat de appelschijfjes
    daarin kort karameliseren.

    Schik de geitenkaasjes met spek op een beboterde bakplaat en bak ze
    gedurende circa 15 minuten in een oven van 180°C

    Rooster de sneetjes rozijnenbrood en besmeer ze met wat boter.

    Leg op elk sneetje een blaadje sla,plaats er de warme geitenkaas
    bovenop en schik er de appelschijfjes rond.

     

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadels met amandelen Escolantes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Dadels met amandelen Escolantes (Misdienaren).
    ===============================================
    Rooster wat
    blanke amandelen in een droge koekenpan en pas op dat ze niet te bruin worden.

    Het heeft maar een minuutje nodig.

    Stop in iedere dadel een amandel en wikkel er een (half) plakje bacon of katenspek omheen.

    Vastzetten met een prikker en
    op de bakplaat of in een ovenschaal.

    Oven op 180 graden en dadels er 20 tot 30
    .
    minuten in tot het spek knapperig en bruin is.

    Daarna overdoen in een andere schaal zodat het vet achterblijft.

    Uitlekken op keukenpapier is ook een goed plan.

    Niet teveel tegelijk want het is lekker als ze nog wat warm zijn.

    Echt iets om dit weekend even uit te proberen.

     

    27-01-2009 om 09:03 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!