Vrijdag = visdag
Moot zalm met verse kruiden. ============================ Groene voorjaarskruidensaus;
3 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt)
2 eetlepels room
2 hardgekookte eieren, heel fijngehakt
1 eetlepel kappertjes (uit een potje, ingelegd in azijn)
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
1/2 eetlepel fijngehakte tijm
1 eetlepel fijngehakte basilicum (Niet uit de tuin, maar gekocht in een pot Goed verzorgen en ze groeien weken in de vensterbank)
wat peper en naar smaak wat zout.
. Er is nog niet zo heel veel groente van "de koude grond" dus behelpen we ons met een krop sla. Gewoon een hele krop,daarover een kleine rode ui in heel dunne ringetjes gesneden.
Maak de sla aan met olijfolie, een beetje vers citroensap, peper en zout.
Daarbij een gewoon mootje zalm. Bestrooien met peper en zeezout en even losjes door wat bloem wentelen (er mag alleen een filmpje bloem achterblijven rondom de zalm).
De mootjes snel bakken in wat olie, aan beide kanten lichtbruin.
En dan de saus maken, een mooie kruidensaus.
Roer de room door de mayonaise en schep er vervolgens de eikruimels, de kappertjes en de kruiden door.
Eventueel wat zout en peper toevoegen.
Een paar gekookte aardappeltjes erbij, ook ruim bestrooid met verse peterselie.
|