Vandaag nog eens een lekker voorgerechtje.oorgerecht
Bladerdeeghapje Met Garnalenmousse En Geitenkaas =====================================
voor 4 personen:
verse geitenkaas 200 gram
zout en versgemalen peper
grof zeezout
vloeibare room 10 cl
olijfolie
brickdeeg 2 blaadje(s)
sojasaus
roze garna(a)l(en) 200 gram
klaverscheut(en)
. Pel de garnalen en bak ze gedurende twee minuten in de pan. Roer regelmatig.
Houd vier garnalen opzij voor de garnering.
Leg de rest van de garnalen in een kom en mix ze tot een homogene mousse.
Kruid met fleur de sel en peper.
Meng de verse geitenkaas met de room tot een dik en homogeen mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet samen met de garnalenmousse op een koele plaats.
Snijd het filodeeg in vierkantjes van ongeveer zes centimeter groot. Smeer ze met behulp van een penseel in met olie en leg ze per drie op elkaar (in totaal zestien pakketjes).
Schik deze stapeltjes op een grote schotel en dek af met een andere schotel (zodat de blaadjes filodeeg niet gaan buigen).
Zet drie minuten in de oven, zodat het filodeeg krokant wordt. Laat afkoelen.
Neem een bladerdeeghapje en beleg het met een lepeltje garnalenmousse. Bedek met een ander bladerdeeghapje en voeg een lepel geitenkaas toe.
Herhaal dit nog eenmaal en werk bovenaan af met een bladerdeeghapje en een garnaal.
Serveer met een slaatje van klaverscheuten, dat u op smaak brengt met een scheutje olijfolie, gemengd met wat sojasaus.
Tip : Dit geraffineerde voorgerechtje smaakt ook heerlijk als aperitiefhapje. Snijd in dat geval het filodeeg in kleinere vierkantjes, zodat u ze kan omtoveren tot heerlijke hapjes!
|