Vrijdag = visdag,vandaag Kabeljauw
Kabeljauw met tomaat ,spinazie en geitenkaas. =============================================
4 grote plakken rauwe ham
1 zak verse spinazie ( 300 g)
ca. 100 ml gezeefde tomaten ( pakje a 500 ml)
200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
400 g kabeljauwfilet
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, in plakjes
6 eetlepels balsamicoazijn
2-3 eetlepels suiker
1-2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
evt. sprietjes bieslook .
Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes spinazie.
Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.
Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
Verhit 1 eetl. olie in een koekepan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetl. olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca.5 min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn, pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.
NABEREIDEN: Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade.
Serveer met puree.
Garneer eventueel met sprietjes bieslook.
|