Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Speciaal.

    Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas
    =================================================
    1 dl ahornsiroop


    1 citroen


    2 soeplepels mosterd


    1 koffielepel currypoeder


    zout, peper


    4 soeplepels olijfolie


    2 varkenshaasjes van 375g elk


    1 ei


    60 g geitenkaas


    1 koffielepel tijm


    1 bakje rucola


    1 takje verse tijm


    .
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bereid de marinade:

    meng in een kommetje de ahornsiroop, het sap van de citroen, de
    mosterd, de curry, zout en peper.

    Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Zet opzij.

    Maak het varkenshaasje klaar.

    Snijd de uiteinden van de haasjes af en zet ze opzij voor de vulling.
     
    Open de haasjes in de lengterichting (zoals voor een schnitzel).

    Maak met een keukenrobot de vulling klaar met de uiteinden van de
    haasjes, het ei, de geitenkaas, de tijm, zout en peper.

    Smeer een fijne laag vulling uit aan de binnenzijde van het haasje, leg
    daarop rucolablaadjes en rol het worstvormig op.

    Bind het varkenshaasje vast met een koordje.

    Smeer de haasjes met een penseel in met marinade.

    Zet 10 minuten in de koelkast.

    Leg de haasjes in een ovenschotel.

    Laat ze 20 minuten braden.

    Verwarm de rest van de marinade.

    Verwijder het koordje.

    Snijd de haasjes diagonaal in sneden van 1 cm dik.

    Verdeel de sneetjes varkenshaasje over de borden.

    Overgiet met de ahornsiroopsaus.


     

    05-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd varkensribstuk met andijvie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een doordeweekse dag is het varkensvlees

    Gemarineerd Varkensribstuk Met Andijvie
    =============================

    voor 4 personen:

    1 kg ontbeend varkensribstuk

    1 dl sojasaus

    1 dl droge witte wijn

    100 g lichtbruine suiker

    2 eetlepels witte wijnazijn

    1 eetlepel balsemienazijn

    4 sjalotten

    2 lookteentjes

    Vers gemalen peper, zout

    100 g boter


    .
    Meng de sojasaus met de wijn, suiker, azijn en gesnipperde sjalotten en
    look en breng op smaak met peper en zout.

    Leg het vlees in de marinade en laat 24 uur trekken in de koelkast.

    Neem het de volgende dag uit de marinade, wrijf het droog en laat het
    in de boter aan alle kanten mooi kleuren.

    Kruid bij met peper en zout en schik het met de boter in een braadslee.

    Zet in het midden van een op 200°C voorverhitte oven en laat ongeveer
    50 minuten bakken.

    Neem uit de oven, laat even rusten.

    Giet de braadjus af in een pannetje en deglaceer de braadbodem met de
    marinade.

    Laat alles kort opkoken en bind indien nodig.

    Snijd het vlees in plakken, schik op warme borden en overgiet met de
    saus.

    Serveer met in boter met citroensap gestoofde andijvie en gekookte
    aardappelen.

     

    04-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runds of kalfslever op Normandische wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we lever

    Runds of kalfslever Op Normandische Wijze
    ===============================

    voor 4 personen:

    4 plakken rundslever van 150 g elk

    2 appels (goudrenetten)

    2 eetlepels vloeibare acaciahoning

    2 eetlepels lichtbruine suiker

    1 flinke scheut calvados

    2 dl verse room

    Vers gemalen peper, zout

    1 klont boter om te bakken



    .
    Bestrijk de lever aan beide kanten met de honing en laat aan beide
    kanten licht kleuren in de hete bakboter.

    Kruid met peper en zout en laat zachtjes mooi lichtroze bakken.

    Overgiet met calvados en flambeer.

    Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie.

    Schik de geschilde, ontpitte en in plakken gesneden appelen in de pan,
    bestrooi met bruine suiker en laat mooi kleuren en karameliseren.

    Overgiet met de verse room en laat lichtjes indikken.

    Schik de lever op warme borden, overgiet met de romige saus met appel
    en serveer met gebakken krielaardappelen.

     

    03-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskroketten of bitterballen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of borrelhap

    Kalfskroketten of bitterballen
    ==============================
    400 gram schenkelvlees van kalf,

    circa 70 centiliter kalfsbouillon,
     
    circa 100 gram bloem,

    2 eieren of alleen eiwitten,

    paneermeel,

    maggie aroma (flesje),

    bouillonblokjes

    1 kruidenbuiltje groentensoep,

    1 kruidenbuiltje kippensoep,

    kerrie,

    1 theelepel suiker

    (eventueel wat vleeskruiden )

     

    .
    Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat
    nodig is voor de kroketten (inclusief been een schenkel van ruim 500
    gram.) Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 liter heet water,
    waaraan voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn
    toegevoegd en de kruidenbuiltjes.

    Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de
    kruidenbuiltjes).
     
    Bereidingswijze:

    Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.

    Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het
    vlees.

    Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren
    tot het een dikke massa is geworden.

    Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren.

    Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggie-aroma uit een
    flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de
    kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.

    Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste
    dikte. De ragout mag niet koken (2 x "blub" = klaar!!)

    Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote
    platte schaal.

    Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.

    Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol
    de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.

    Teveel? Vries ze in .... 

    Bitterballen voor bij de borrel worden op dezelfde manier gemaakt.
     

     

    02-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Italie op het menu.

    Agnello Al Basilico (Lamskoteletjes Met Basilicum)
    ====================================

    voor 4 personen:

    16 lamskoteletjes -

    1 bosje basilicum -

    2 teentjes look -

    olijfolie extra vergine -

    het sap van een citroen -

    1 chilipepertje -

    zout -

    peper



    .
    In een vijzel stamp je de look fijn met de basilicum, chilipepertje
    (zonder zaadjes), citroensap en 5 peperkorrels.

    Voeg geleidelijk olie bij tot je een homogene massa hebt.

    Grill de lamskoteletjes en dien op met de saus.

    Serveer er een aardappel in de schil bij.

     

    01-02-2009 om 13:03 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen salamispiesjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ongewoon maar zeer lekker Aperitief

    Abrikozen-Salamispiesjes  lekker
    ================================
    50 gr gedroogde abrikozen

    1 theelepel kummelzaadjes

    1/2 theelepel versgemalen peper

    4 plakken salami van 1 cm dik

    16 sateprikkers


    .
    Bereidingswijze:

    Was de abrikozen, kook ze, met de kummel en de peper, 10 minuten in 1
    dl water en laat ze in het kookvocht afkoelen.

    Snijd elke plak salami in 8 puntjes.

    Halveer de abrikozen.

    Steek aan elke prikker een punt salami,

    een halve abrikoos en een puntje salami.

     

    31-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met look en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Kabeljauw Met Look En Peterselie
    ================================

    voor 4 personen:

    500 g kabeljauwfilet

    wat bloem

    4 boter

    1 teentje gehakte look

    sap van 1 citroen

    tijm en laurier

    4 eetlepels gehakte peterselie

    peper en zout

     

     

     


    .
    Wikkel de stukken kabeljauw in wat bloem en bak ze langs beide kanten
    bruin de boter.

    Kruiden met peper en zout.

    Laat verder garen in een oven van 180 graden.

    Voeg na 8 minuten look, citroensap, tijm, laurier en peterselie toe.

    Serveer met aardappelpuree.

     

    30-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever met champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we Lever

    Kalfslever met champignons      Hoofdgerecht
    ===================================
    700 gram kalfslever

    250 gram champignons

    3 eetlepel boter

    muskaatnoot

    peper en zout

    Voor de saus:

    3 deciliter kalfsfond

    3 eetlepel room

    3 eetlepel boter

    3 eetlepel bloem

    Wat fijngesnipperde peterselie.


    .
    Snij de kalfslever in stukjes van +/- 3 centimeter.
    Snij de champignons in 4.

    Bereiding 15 minuten.:

    Verhit 2 eetlepel boter in een braadpan en bak er de stukjes lever in
    gedurende  3 à 5 minuten(niet te lang zo blijft de lever mals en
    sappig).Kruid met peper en zout.Haal de lever uit de pan.

    Laat een eetlepel boter smelten in de pan en doe er de champignons
    in.Bak gedurende 5 minuten en roer regelmatig om.Kruid met peper en
    zout.

    Smelt 3 eetlepel boter in een andere  kookpan en roer er de bloem
    door.Laat even bakken en leng al roerend aan met de fond tot u een
    gladde saus bekomt.Werk af met de room en kruid met peper zout en
    muskaatnoot.

    Schep er de stukjes lever en de champignons door en laat even
    doorverwarmen.

    Versier met fijngesnipperde peterselie en serveer met gebakken
    aardappelen.

     

     

    29-01-2009 om 09:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaasje op krokant rozijnen brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geitenkaas

    Geitenspekje op krokant rozijnenbrood  warm voorgerecht
    ========================================
    4 geitenkaasjes met spek

    4 sneetjes rozijnenbrood

    2 appels

    2 eetlepel honing

    krulsla

    100 gram bakboter

    Smeerboter

     

     

    .
    Snijd de appels in fijne schijfjes.

    Smelt de boter samen met de honing in een pan en laat de appelschijfjes
    daarin kort karameliseren.

    Schik de geitenkaasjes met spek op een beboterde bakplaat en bak ze
    gedurende circa 15 minuten in een oven van 180°C

    Rooster de sneetjes rozijnenbrood en besmeer ze met wat boter.

    Leg op elk sneetje een blaadje sla,plaats er de warme geitenkaas
    bovenop en schik er de appelschijfjes rond.

     

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadels met amandelen Escolantes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Dadels met amandelen Escolantes (Misdienaren).
    ===============================================
    Rooster wat
    blanke amandelen in een droge koekenpan en pas op dat ze niet te bruin worden.

    Het heeft maar een minuutje nodig.

    Stop in iedere dadel een amandel en wikkel er een (half) plakje bacon of katenspek omheen.

    Vastzetten met een prikker en
    op de bakplaat of in een ovenschaal.

    Oven op 180 graden en dadels er 20 tot 30
    .
    minuten in tot het spek knapperig en bruin is.

    Daarna overdoen in een andere schaal zodat het vet achterblijft.

    Uitlekken op keukenpapier is ook een goed plan.

    Niet teveel tegelijk want het is lekker als ze nog wat warm zijn.

    Echt iets om dit weekend even uit te proberen.

     

    27-01-2009 om 09:03 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitgratin zonder suiker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een mager nagerechtje.

    Bonte fruitgratin       nagerecht     
    ===========================

    voor 4 personen:

    100 g appel in stukjes

    100 g banaan in schijfjes

    100 g sinaasappelpartjes

    100 g noordkrieken

    1 ei

    4 eetlepels magere platte kaas

    1 theelepel maïszetmeel

    2 theelepels citroensap

    1 theelepel honing

    vloeibaar zoetmiddel

    2 koffielepels zonnebloempitten

    .
    Schik het fruit in een ovenschotel

    Rooster de zonnebloempitten op een bakvel en strooi ze over het fruit.

    Scheid het ei.

    Meng de plattekaas, de eierdooier, het maïszetmeel, de honing en het
    citroensap en breng op smaak
    met enkele druppeltjes zoetstof.

    Klop het eiwit stijf en spatel het onder het mengsel

    Strijk het over de vruchten.

    Plaats in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 35 minuten.

     

    26-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbilletjes in dragonsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zondag dus iets lekkers:Kikkerbillen

    Kikkerbilletjes met dragon       Warm voorgerecht
    =================================================

    voor 4 personen:

    24 kikkerbillen,

    30 centiliter room,

    2 lepels bloem,

    1 teentje knoflook fijngehakt,

    1/2 blokje vleesbouillon,

    2 takken dragon fijngehakt,

    peper, zout,

    peterselie,

    2 fijngehakte sjalotten.

     

    .
    De kikkerbillen met zout en peper kruiden.

    Eventjes door de bloem halen en bakken in boter.

    De sjalotten laten sudderen in een weinig boter.

    Look toevoegen, eventjes bakken (niet bruinen).

    De room, het bouillonblokje en enkele dragonblaadjes toevoegen.

    De saus gedurende 5 minuten laten inkoken.

    De kikkerbillen met de saus begieten.

    Opdienen met stokbrood

     

    25-01-2009 om 10:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje in rauwe ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we gourmetten

    Varkenshaasje In Rauwe Ham!
    ===========================
    1 varkenshaasje

    2 plakjes drooggezouten ham (Duke of Flanders)

    olijfolie

    1 bosje pijpajuintjes

    1/4 koffielepel knoflookpasta

    1/8 zakje verse Italiaanse
    kruidenmix

    versgemalen zwarte peper

    cocktailprikkers


    .
    1. Knip de kruiden heel fijn in een kopje. Maak de pijpajuintjes schoon
    en snij ze fijn.
    2. Schep de pijpajuintjes en de knoflookpasta door de kruiden en breng
    op smaak met peper.
    3. Snij het varkenshaasje in nootjes van 2 centimeter dikte en strooi
    er het kruidenmengsel over.
    4. Snij de plakjes ham in even grote stukken als de nootjes en leg op
    elk varkensnootje een plakje. Steek ze vast met een cocktailprikker.
    5. Leg de stukjes vlees op een schaal.

    Aan tafel
    1. Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje.
    2. Bak het plakje vlees aan beide kanten bruin.

    Serveertip: Zet de kroon op uw werk door een scheutje droge witte wijn,
    sinaasappelsap of bouillon even mee te laten sudderen.

    En/of bak op het einde nog een eetlepel champignonplakjes mee.

     

    24-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen à la Marseillaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag eten we mosselen.

    Mosselen À La Marseillaise.voorgerecht of borrelhapje
    ==========================

    voor 4 personen

    1 kg mosselen

    2 dl witte wijn

    3 el boter

    1 ui

    2 stevige tomaten

    1/2 bosje peterselie

    2 teentjes look

    1 handvol paneermeel

    zout en peper van de molen



    .
    Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.

    Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste
    schelpen.

    Bewaar het kookvocht.

    Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.

    Verwarm de oven voor op 230 °C.

    Smelt in een kookpot 3 el boter en voeg de fijngehakte ui toe.

    Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.

    Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en
    doe die in de pot.

    Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde
    indikken.

    Proef en breng verder op smaak.

    Giet deze saus met een lepel over de mosselen.

    Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette
    knoflookteentjes.

    Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel
    erdoorheen.

    Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met wat olijfolie.

    Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in
    de oven.

    Serveer met stokbrood.

     

    23-01-2009 om 13:19 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenstongen in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Varkenstong

    Varkenstongen met tomatensaus
    =============================
    4 varkenstongetjes

    500 gram soepgroenten

    1 ui

    2 kruidnagels

    1 bouillonblokje

    Roux minut

    500 gram champignons

    snuifje salie

    peper & zout


    .
    Doe de tongetjes in een ruime kom en voeg daarbij de soepgroenten, prik
    twee kruidnagels in de ui en voeg bij de groenten.

    Giet vervolgens water bij tot alles ruim onder staat en doe er nog een
    bouillonblokje bij.

    Kruid flink met peper en zout en breng aan de kook, laat op een matig
    vuur gaarkoken in ongeveer anderhalf uur.
    Haal de tongen uit het vocht en pel ze.Houd ze warm.

    Voor de saus: 

    Zeef het kookvocht van de tongen en laat tot de helft inkoken en roer
    er vervolgens de tomatenpuree en de champignons door.

    Werk af met een snuifje salie, peper en zout.

    Laat nog 5 minuten pruttelen tot de champignons gaar zijn.

    Bind de saus met Roux minut.

    Snij de tongetjes in sneetjes en schik op warme borden.

    Overgiet met tomatensaus en serveer er puree bij.

     

    22-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistomp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel gemakkelijk: stamppot

    Preistomp             Hoofdgerecht
    ==================================

    voor 4 personen:

    750 gram prei

    4 eieren

    1 bakje gerookt spek

    scheutje azijn

    peper en zout

    aardappelpuree

    boter


    .
    De prei in zeer fijne ringetjes snijden.

    Koken in een beetje water.

    De spekjes met wat boter uitbakken.

    De eieren hard koken.

    De prei door de aardappelpuree roeren,de gepelde eieren in kleine
    brokjes toevoegen alsook de spekblokjes.

    Op smaak brengen met een scheutje azijn en peper en zout.Serveer er nog een lekker gebakken worst bij.

    21-01-2009 om 11:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slavink van paling met een farce van gamba's.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Slavink Van..paling met een farce van gamba's.
    ================================
    ingrediënten

    2 dikke bakpaling zonder vel

    200 g gamba?s, gepeld (netto gewicht)

    65 g vet spek, in dobbelsteentjes

    20 plakjes gesneden Coppa di Parmaham

     


    .
    De dag voordien:

    Fileer de paling met een scherp mes en verwijder de zij-graatjes.

    Snijd de gamba's met een mes fijn en maal ze samen met het vet spek in
    een keukenmachine tot een "farce".

    Breng op smaak met peper en zout.

    Stop de farce (=vulling) in een spuitzak.

    Leg 1 palingfilet op de werkbank met de graatkant naar U toe.

    Spuit de farce over de hele filet van kop tot staart in duimdikte.

    Leg de andere filet van paling bovenop de farce en verdeel in kleinere
    porties ter grootte van een slavink.

    Rol de vink voorzichtig in de Parmaham.

    Bak de vinken in boter tot ze net gaar zijn.

    serveertips Serveer met gebakken krieltjes en een lichte salade. Eet
    smakelijk.

     

    20-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers fruit gratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker nagerecht

    Gratin Van Vers Fruit
    =====================

    voor 4 personen:

    1 peer

    1 appel
     
    1 bakje frambozen

    2 eieren

    1 eigeel

    50 g suiker

    300 g broyage (150 g amandelpoeder en 150 g bloemsuiker)

    2 dl Volle room


    .
    Doe de eieren met het eigeel en de suiker in een kom en klop op tot een
    schuimig geheel.

    Snijd de peer en appel in blokjes.

    Meng de broyage onder het eiermengsel.
    Klop de room stijf.

    Meng de room nu onder het deeg (maak indien mogelijk het deeg 1 dag op
    voorhand en bewaar het in de koelkast)

    Doe het fruit in een ovenschaaltje en giet het deeg eroverheen.

    Zet het ovenschaaltje in de oven onder de grill tot het bruin is.

    Dien warm op.

    19-01-2009 om 10:48 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braceiola alla Piazaiola.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Biefstuk op z'n Italiaans.

    Bracciole Alla Piazaiola
    ========================

    voor 2 personen:

    2 dunne bieflapjes, platgeslagen

    1 lepel olijfolie

    1 teentje knoflook, fijngehakt

    5 tomaatjes of een 1/2 liter blik kleine tomaatjes

    zout en peper

    1 kleine eetlepel gedroogde oregano



    .
    Verhit de olie en braad daarin de lapjes om en om bruin.

    Doe de knoflook erbij en laat ze even lichtbruin kleuren.

    Doe er dan de blokjes tomaat bij en zout en peper naar smaak.

    Strooi de oregano erover en laat het geheel met de deksel schuin op de
    pan ongeveer 20 minuutjes stoven.

    Het tomatensap moet iets inkoken.

    Dien het vlees op met wat brood.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met Gorgonzolasaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker stukje vlees.

    Varkenshaasje Met Gorgonzolasaus
    ================================

    voor 4 personen:

    2 varkenshaasje, inwrijven met peper
    en grof zout

    200 g gorgonzola

    4 teentjes knoflook,

    twee eetleples platte peterselie,
    fijngehakt

    1/4 liter room

    peper en eventueel zout

    scheutje witte wijn



    .
    Braad het haasje in wat boter rondom bruin en gaar het dan op lage
    temperatuur. (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van dikte en grootte)

    Intussen in een sauspan knoflook en peterselie in de boter even smoren,
    de room erbij voegen en aan de kook brengen.

    De kaas in kleine stukjes snijden en toevoegen.

    Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.

    De saus verder op smaak brengen met peper en zout en even zachtjes
    laten pruttelen.

    Het varkenshaasje uit de pan nemen en warmhouden onder folie.

    De aanbaksels in de braadpan losroeren met een scheutje witte wijn en
    bij de saus voegen.

    Goed roeren tot je een mooie gladde saus hebt.

    Het varkenshaasje in dikke plakken snijden, op een mooie,
    voorverwarmde, schaal leggen en een beetje van de saus erover scheppen.
    Snel opdienen.

     

    17-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!