Vandaag gaan we gourmetten
Varkenshaasje In Rauwe Ham! =========================== 1 varkenshaasje
2 plakjes drooggezouten ham (Duke of Flanders)
olijfolie
1 bosje pijpajuintjes
1/4 koffielepel knoflookpasta
1/8 zakje verse Italiaanse kruidenmix
versgemalen zwarte peper
cocktailprikkers
. 1. Knip de kruiden heel fijn in een kopje. Maak de pijpajuintjes schoon en snij ze fijn. 2. Schep de pijpajuintjes en de knoflookpasta door de kruiden en breng op smaak met peper. 3. Snij het varkenshaasje in nootjes van 2 centimeter dikte en strooi er het kruidenmengsel over. 4. Snij de plakjes ham in even grote stukken als de nootjes en leg op elk varkensnootje een plakje. Steek ze vast met een cocktailprikker. 5. Leg de stukjes vlees op een schaal.
Aan tafel 1. Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje. 2. Bak het plakje vlees aan beide kanten bruin.
Serveertip: Zet de kroon op uw werk door een scheutje droge witte wijn, sinaasappelsap of bouillon even mee te laten sudderen.
En/of bak op het einde nog een eetlepel champignonplakjes mee.
|