Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
25-01-2009
Kikkerbilletjes in dragonsaus.
Vandaag zondag dus iets lekkers:Kikkerbillen
Kikkerbilletjes met dragon Warm voorgerecht =================================================
voor 4 personen:
24 kikkerbillen,
30 centiliter room,
2 lepels bloem,
1 teentje knoflook fijngehakt,
1/2 blokje vleesbouillon,
2 takken dragon fijngehakt,
peper, zout,
peterselie,
2 fijngehakte sjalotten.
. De kikkerbillen met zout en peper kruiden.
Eventjes door de bloem halen en bakken in boter.
De sjalotten laten sudderen in een weinig boter.
Look toevoegen, eventjes bakken (niet bruinen).
De room, het bouillonblokje en enkele dragonblaadjes toevoegen.
Varkenshaasje In Rauwe Ham! =========================== 1 varkenshaasje
2 plakjes drooggezouten ham (Duke of Flanders)
olijfolie
1 bosje pijpajuintjes
1/4 koffielepel knoflookpasta
1/8 zakje verse Italiaanse kruidenmix
versgemalen zwarte peper
cocktailprikkers
. 1. Knip de kruiden heel fijn in een kopje. Maak de pijpajuintjes schoon en snij ze fijn. 2. Schep de pijpajuintjes en de knoflookpasta door de kruiden en breng op smaak met peper. 3. Snij het varkenshaasje in nootjes van 2 centimeter dikte en strooi er het kruidenmengsel over. 4. Snij de plakjes ham in even grote stukken als de nootjes en leg op elk varkensnootje een plakje. Steek ze vast met een cocktailprikker. 5. Leg de stukjes vlees op een schaal.
Aan tafel 1. Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje. 2. Bak het plakje vlees aan beide kanten bruin.
Serveertip: Zet de kroon op uw werk door een scheutje droge witte wijn, sinaasappelsap of bouillon even mee te laten sudderen.
En/of bak op het einde nog een eetlepel champignonplakjes mee.
Varkenstongen met tomatensaus ============================= 4 varkenstongetjes
500 gram soepgroenten
1 ui
2 kruidnagels
1 bouillonblokje
Roux minut
500 gram champignons
snuifje salie
peper & zout
. Doe de tongetjes in een ruime kom en voeg daarbij de soepgroenten, prik twee kruidnagels in de ui en voeg bij de groenten.
Giet vervolgens water bij tot alles ruim onder staat en doe er nog een bouillonblokje bij.
Kruid flink met peper en zout en breng aan de kook, laat op een matig vuur gaarkoken in ongeveer anderhalf uur. Haal de tongen uit het vocht en pel ze.Houd ze warm.
Voor de saus:
Zeef het kookvocht van de tongen en laat tot de helft inkoken en roer er vervolgens de tomatenpuree en de champignons door.
Werk af met een snuifje salie, peper en zout.
Laat nog 5 minuten pruttelen tot de champignons gaar zijn.
Bind de saus met Roux minut.
Snij de tongetjes in sneetjes en schik op warme borden.
Ovenschotel Met Bloemkool, Tomaat En Basilicum ==============================================
Voor 4 personen:
800 g bereid gehakt varken + kalf
1 kleine bloemkool
1 ui
1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten
2 dl lichte room
3 eetl. paneermeel
1 eetl. boter
1 ei
4 takjes peterselie
1/2 koffielepel tijm
1 koffielepel basilicum
1/2 eetl.paprika
peper en zout
.
De dag voordien:
Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel.
Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.
Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Zet koel weg!
De dag zelf
Schuif de schotel in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.
Gehaktschotel Met Spinazie, Aardappel En Kaas =============================================
voor 4 personen
80 gram boter
500 g gemengd gehakt
zout
70 g voorgekookte aardappelplakjes
150 g geraspte belegen kaas
1 ui
2 teentjes look
peper
muskaatnoot
1 kg spinazie
. Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
Doe 50 gram boter in een pan op een hoog vuur.
Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de boter mooi bruin wordt.
Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin word .
Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2 theelepel elk).
Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3 minuten slinken.
Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in met boter en doe de spinazie in de schaal.
Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel erover.
Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).