Provencaalse Lamsstoofpot =========================
voor 4 personen:
500 gr lamsvlees(van de schouder)
zout en peper
1 koffielepel provencaalskruiden (met tijm, laurier, salie, etc)
100 gr mager rookspek in reepjes
4 el olijfolie
8 sjalotjes in kwartjes
6 tenen knoflook,gehakt
1 el tomatenpuree
3/4 blik tomatenstukjes (blik van 400 gr)
1 scheut Ricard
. Lamslapjes in gelijke stukken snijden en met zout en peper kruiden. Spekreepjes in 1 el olijfolie knapperig bakken, uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet roeren en het vlees hierin rondom aanbraden.
Sjalot en knoflook ongeveer 1 min meebakken.
Tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, kruiden, en Ricard toevoegen en het geheel gedurende 55 minuten zacht laten stoven.
dan de spekreepjes toevoegen.
Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Opdienen met versgekookte aardappelen
Smakelijk
|