Iets Italiaans:
Spezzatino Di Cervo, Ofwel Stoofvlees Van Hert. ===================================
voor 4 personen:
450 g hertenvlees, in kleine stukjes gesneden
1 eetelepel olijfolie, 1 eetlepel boter
2 eetlepels fijngesneden stukjes pancetta
1 kleine ui, 1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 blaadje laurier,
3 jeneverbessen,
wat versgeraspte nootmuskaat,
zwarte peper,
zout
1 kop (wild)bouillon bokaaltje of bouillonblokje met water.
1 kop stevige rode wijn
1 eetlepel tomatenpuree
10 zilveruitjes
. Verwarm olie en boter, bak daarin het spek, ui en knoflook even aan.
Doe er de stukjes vlees bij en bak die rondom bruin.
Voeg dan de rode wijn toe en roer de aanbaksels los.
Dan mogen de kruiden en tomatenpuree erbij en de bouillon.
Laat het geheel zo twee uurtjes heel zachtjes stoven.
Serveer met een mooie brede platte pasta.
|