Voorgerecht
Slavink Van..paling met een farce van gamba's. ================================ ingrediënten
2 dikke bakpaling zonder vel
200 g gamba?s, gepeld (netto gewicht)
65 g vet spek, in dobbelsteentjes
20 plakjes gesneden Coppa di Parmaham
. De dag voordien:
Fileer de paling met een scherp mes en verwijder de zij-graatjes.
Snijd de gamba's met een mes fijn en maal ze samen met het vet spek in een keukenmachine tot een "farce".
Breng op smaak met peper en zout.
Stop de farce (=vulling) in een spuitzak.
Leg 1 palingfilet op de werkbank met de graatkant naar U toe.
Spuit de farce over de hele filet van kop tot staart in duimdikte.
Leg de andere filet van paling bovenop de farce en verdeel in kleinere porties ter grootte van een slavink.
Rol de vink voorzichtig in de Parmaham.
Bak de vinken in boter tot ze net gaar zijn.
serveertips Serveer met gebakken krieltjes en een lichte salade. Eet smakelijk.
|