Een stoofpotje in de winter is altijd lekker!
Hongaarse rundsstoofpot. "Pörkölt" ========================
voor 4 personen:
1 kilo rundsstoofvlees in blokjes
2 grote uien, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt
2 eetlepels paprikapasta, je kunt ook verse paprika in stukjes snijden
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theeleple komijnzaadjes
1 theelepel oregano
1 laurierblad
een kop bouillon
zout en peper
. Verhit de olijolie en bak daarin de uien met de knoflook zachtjes lichtbruin.
Schep ze uit de pan en bak dan het vlees in dezelfde pan rondom bruin.
Doe de uien er weer bij en voeg de paprikapulp toe en alle kruiden.
Bak alles nog even en roer goed om en om.
Voeg de bouillon toe en laat het vlees zo ongeveer 2 1/2 uur zachtjes stoven.
Voeg zo nodig af en toe wat bouillon toe.
Het moet een mooie smeuige stoofpot worden.
Bind eventueel met wat maizena .
Serveer er aardappelpuree bij en zuurkool.
De zuurkool even zachtjes stoven met een paar spekjes.
|