Zalm als voorgerecht
Zalmrolletjes Met 2 Soorten Zalm warm voorgerecht ================================== voor 4 personen:
laurierpoeder
zout
80 g boter
suiker
2 citroenen
3 eetlepels olijfolie
peper
4 sneetjes gerookte zalm
1 ui
4 tomaten
400 g zalm (filet)
basilicumblaadjes
. Snipper de tomaten fijn en laat ze met de helft van de boter stoven met de ui.
Breng ze op smaak met peper en suiker.
Pers het sap uit de citroenen.
Breng de rauwe zalm op smaak met peper en zout en laurierpoeder.
Rol de stukken zalm op in de gerookte zalm en bak ze 3 minuten aan ieder kant aan in de resterende boter.
Schik de zalmrolletjes op de borden.
Roer de bakresten los met het citroensap en lepel over de borden.
Schik er verder enkele lepels gestoofde tomaten bij en versier met de basilicum.
Tip: Als hoofdgerecht kan je de porties verdubbelen en opdienen met puree.
|