Een malse steak doet het altijd!
Entrecôte café de Paris ======================= 2 sjalotten
4 ansjovisfilets
4 entrecotes
50 gram. champignon
75 gram. boter
2.5 deciliter. kalfsfond
2 blaadjes basilicum, verse
0.5 bolletje knoflook
2 eetlepel.Café de Paris(een soort schuimwijn)
2 eetlepel. room
1 theelepel. citroensap
Kervel, verse
Dragon, verse
Peterselie, verse, gehakte
Peper
Zout
Worcestershiresaus
. De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn hakken en in een beetje boter fruiten zonder te laten kleuren. Af laten koelen.
Het champignonmengsel samen met tweederde deel van de boter, ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap, peper, zout en worcestershiresaus in de keukenmachine tot een crème draaien. Deze crème in de koelkast bewaren.
De entrecotes in hete boter roze bakken, uit de pan nemen en warm houden.
Het bakvet weggooien, de pan afblussen met de witte wijn en de kalfsfond toevoegen.
Het geheel even in laten koken, de room toevoegen en de pan van het vuur nemen.
Wat van de crème door de saus roeren. De saus eventueel op smaak brengen met peper en zout en samen met de entrecotes serveren.
|