Lamsbout speciaal
Lamsbout Op Schotse Wijze ========================= klont boter 1
gevogeltebouillon 0,50 blokje
Cayennepeper
Schotse Whisky 0,50 dl
paprika 1 koffielepel
uien 1
peper en zout
groene peper 1 soeplepel
rozemarijn
room 1 dl
teentjes van look 4
lamsbout 1 kg
. Maak op verschillende plaatsen inkepingen in het vlees en steek er drie in stukken gesneden teentjes look in.
Bestrijk de lamsbout met olijfolie, bestrooi het vlees met verse rozemarijn, peper en zout en wat cayennepeper.
Laat dit ongeveer twee uur rusten.
Braad het vlees 35 minuten in de oven op 200°C. Voeg zout toe.
Fruit ondertussen de fijngehakte ui in een pan met gesmolten boter. Als de ui glazig wordt overgiet u hem met de whisky.
Laat het vocht wat inkoken en voeg er dan de geperste look, een half bouillonblokje, 2 dl water, paprika en de uitgelekte groene peper aan toe.
Laat het geheel met een vierde inkoken op een hoog vuur, voeg dan de room toe en breng op smaak.
Laat de saus nog twee minuten sudderen op een zacht vuur.
Laat de bout gedurende 5 minuten rusten op een grill. Snijd het vlees ten slotte in sneetjes en overgiet het met de saus.
Dien op met erwtjes, wortelen en gekookte aardappelen.
|