Kebabs voor op de BBQ
Kippenkebabs ============ look 2 teentjes
citroen 1
groene citroen 1
verse koriander
kipfilets 4
olijfolie
ui 1
peper en zout
natuuryoghurt 1
verse munt
. Snijd de kip in blokjes.
Hak de ui, de look en de koriander fijn.
Meng het sap van de citroen met 1 eetlepel olie en wat zout en peper. Voeg er de kippenblokjes aan toe, samen met de look, de ui en de koriander. Meng alles goed door elkaar en laat de kip enkele uren marineren op een koele plaats.
Maak de saus: pers de limoen uit en voeg 1 koffielepel sap toe aan de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en eindig met de fijngesneden munt. Zet koel weg.
Prik de stukjes kip op houten spiesen die u eerst in water dompelt.
Leg de spiesen op een schotel en laat ze grillen in de oven.
Draai ze regelmatig om en besprenkel ze met de marinade (ongeveer 10 minuten). Dien op met de yoghurtsaus en een groen slaatje.
Tip : Voeg enkele komijnzaadjes toe aan de saus voor een Marokkaanse toets.
|