Gerookte Vis
Gerookte-Foreltimbaaltjes ============================ 2 blaadjes gelatine
Water, koud
1/2 komkommer
200 gram forel, gerookte
1 eetlepel citroensap
1/8 liter slagroom
25 gram zalmkaviaar
3 eetlepel room, zure
2 theelepel mierikswortel, geraspte
Water, kokend
Dille
Peterselie
Peper
Zout
Week de gelatine ongeveer tien minuten in een kom met ruim koud water.
Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes.
Vet de timbaaltjes of hoge koffiekopjes in met een beetje olie en bekleed ze met de komkommerplakjes.
Pureer de gerookte forel in een keukenmachine.
Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het citroensap. Laat het mengsel iets afkoelen en roer het door de forelpuree.
Klop de slagroom in een kom stijf en schep de forelpuree er luchtig door.
Schep de zalmkaviaar erdoor en breng de mousse op smaak met peper en zout.
Schep de forelmousse in de timbaaltjes (of kleine koffiekopjes) en laat ze minstens een uur in de koelkast opstijven.
Roer de zure room los met de mierikswortel en breng op smaak met zout.
Houd de timbaaltjes enkele tellen in heet water en keer ze boven de bordjes. Schep de mierikswortelroom ernaast. Garneer met een takje dille of peterselie.
|