De Echte Griekse
Moussaka Grieks Hoofdgerecht ============================ 1/2 kilogram.Lamsgehakt
1/2 kilogram rundsgehakt
2-1/2 aubergines
1-1/2 uien
1 blikken tomatenblokjes
1-1/2 doosjes tomatenpuree
1/2 kaneelstokje
4-1/2 kruidnagels
2-1/2 teentjes look
olijfolie
peper en zout
1-1/2 kilogram aardappelen
Bechamelsaus:
45 gram boter,
1-1/2 eetlepel bloem,
1/2 liter melk,
1-1/2 eierdooiers,
1/2 zakje geraspte kaas van 250 gram.
. De dag voordien:
De gesnipperde ui gaarstoven in olijfolie.
Meng de twee soorten gehakt en doe ze bij de ui. Plet het vlees met een vork en roer om tot het rul is.
Voeg de kaneel,kruidnagels,look,tomatenpuree, tomatenblokjes en peper en zout toe.Voeg water toe tot het vlees onderstaat laat ongeveer 1 uur sudderen.
Was de aubergines,snij in schijven en bestrooi met zout en laat ze 1/2 uur uitlekken.Spoel ze,dep ze droog en bak ze in olijfolie aan beide kanten bruin.
Maak een bechamelsaus en voeg de kaas toe.
Kook de aardappelen.
Neem een vuurvaste schotel.Bestrijk met olie en leg nu een laag aubergines,daarop een laag aardappelschijfjes,dan een laag vleesmengsel,en laatst een laag bechamelsaus.
Doe er nog wat kaas bovenop .
De dag zelf:
Zet de schotel in de oven en laat hem opwarmen op 200°C.
De laatste 5 minuten onder de grill.
|