Kalfsvlees
Kalfsgebraad met een koninklijke saus Hoofdgerecht ================================================== 2 kalfsgebraadjes van +/- 500 gram
3 tomaten
1/2 kilogram bospaddestoelen
1 dl room
1 flesje bier " de koninck"
olijfolie
peper en zout
1/2 citroen
maizena expres
. Borstel de paddestoelen proper. Besprenkel met het sap van de citroen en kruid even bij met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de kalfsgebraadjes mooi bruin.
Blus met het bier " DE KONINCK" en schraap de braadresten los.
Voeg de champignons en de in blokjes gesneden tomaat toe en laat gedurende een half uur sudderen onder deksel.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg de room toe en laat inkoken tot de helft.
Eventueel de saus binden met maizena-expres en bijkruiden met peper en zout.
Deze kalfsgebraadjes met een Koninklijke champignonsaus kan men serveren met kroketjes of frietjes.
|