heerlijke amandelcake:
Amandelcake ============ 150 g boter,
150 g suiker,
75 g bloem, 75 g gemalen amandelen,
3 eieren (150 gram),
1 zakje vanillesuiker,
amandelschilfers
Vet een cakevorm in met boter. Doe er bloem in, en schud die er terug uit. Op die manier blijft er bloem aan de vorm hangen en zal de cake zeker niet blijven plakken.
Klop de zachte boter en suiker op tot alles egaal wit is. Blijf kloppen en voeg er één voor één de eieren aan toe.
Doe er ook al roerend het zakje vanillesuiker bij.
Zeef de bloem. Klop het deeg verder op terwijl je de gezeefde bloem en de gemalen amandelen toevoegt.
Doe het deeg in de cakevorm en strooi er amandelschilfers over.
Plaats de cake 36 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven (reken 1 uur baktijd per kilogram deeg).
|