Een zwitsers recept
Rouleau Suisse =============== 7 eieren,
150 g suiker,
150 g bloem,
1 eetlepel gesmolten boter,
abrikozenconfituur,
amandelschijfjes,
kriekjes
. Smeer een bakplaat in met gesmolten boter en leg daarop aluminiumfolie. Smeer ook het aluminiumfolie in met boter.
Zeef de bloem. Klop de eieren en suiker op tot een dik wit schuim. Meng daar voorzichtig de bloem door met een spatel en doe er de rest van de gesmolten boter onder.
Doe het deeg op het aluminiumfolie en strijk het plat. Verwarm een oven voor op 200°C (hete lucht) of 220°C (elektronisch).
Wanneer je de bakplaat met het deeg in de oven plaatst, zet je de temperatuur 20°C minder warm. Laat het deeg 12 minuten bakken.
Verwarm 4 eetlepels abrikozenconfituur in een tikkeltje water op een zacht vuurtje.
Haal het aluminiumfolie met deeg van de bakplaat en leg dat omgekeerd op keukenpapier of een handdoek. Haal er het zilverfolie af en smeer de confituur rijkelijk op het deeg.
Rol nu het deeg op. Dat moet gebeuren als het deeg nog warm is. Het kan makkelijk door de handdoek of keukenpapier aan een zijde op te heffen en zo het deeg vooruit te stuwen.
Verwijder de handdoek of het papier en snijd de rollade in plakken met een broodmes.
Smeer de rollade aan de zijkanten en bovenop in met abrikozenconfituur. Doe er aan de zijkanten amandelschilfers op en als decoratie bovenop elke plak een half kriekje.
|