nu nog eens varkenshaasje.
Varkenshaasje Met Mosterd en wortelpuree ========================================
voor 2 personen
1 varkenshaasje van ± 750g,
3 eetlepels mosterd,
4 eetlepels broodkruim of paneermeel,
boter,
1 eetlepel gehakte peterselie,
verse bieslook,
peper & zout
Voor de puree :
500g wortelen,
1 ui,
750g bloemig kokende aardappelen,
nootmuskaat
. Braad het vlees rondom aan in boter. Kruid het met peper en zout en laat wat afkoelen.
Vermeng het broodkruim (of paneermeel) met de gehakte peterselie.
Bestrijk het varkenshaasje rondom met mosterd en wentel in het kruim. Leg in een beboterde braadschaal. Leg bovenop enkele nootjes boter.
Zet het vlees 25 tot 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Snipper de gepelde ui. Schraap de wortelen, schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Stoof de uisnippers aan in boter. Doe er ¾ van de wortelen en al de aardappelen bij. Overgiet met water tot de groenten net onder staan. Laat ze een tiental minuten koken.
Giet af en pureer.
Blancheer de rest van de wortelblokjes 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en vermeng ze met de puree.
Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
Snij de varkenshaasjes in duimdikke plakken. Schik ze op de borden met een portie worteltjespuree. Werk af met gehakte bieslook.
|