Vandaag eens iets heel anders.
Ossenstaart Uit De Oven. ======================== 1 kilo ossenstaart in stukken van ongeveer 3 centimeter.
1 ui
1 laurierblad
3 takken selder
2 takjes tijm
een paar peperbollen
Tomatensaus: olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
5 kleine tomaten
1/2 liter passata de pommodore
peper en zout
1 laurierblad
wat basilicum
Emmethaler kaas
.
Doe de staart in een soeppan en zet het vlees op met koud water. Voeg de ui, het laurierblad,de selder, de tijm en peper toe.
Laat het vlees zo, heel zachtjes gaar worden.
Haal dan het vlees uit de pan.
Doe het vlees van de beenderen en leg in een ovenschaal.
Maak een dikke tomatensaus van de olijfolie, de ui en de teentjes knoflook grof gesneden,de tomaatjes,de passata di pomodoro, peper, zout, het laurierblad, en de basilicum.
Laat de saus wat indikken en giet ze dan over het vlees.
Strooi er wat geraspte Emmenthaler kaas over.
Zet de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Dien op met pasta.
|