Vandaag : Kalfslever
Kalfslever Lyonaise =================== 4 stuks kalfslever à 150 g;
50 g bloem;
50 g boter;
4 uien;
1 bosje peterselie;
zout en peper;
. Uien in fijne ringen snijden.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, fijnhakken en iets uitwringen in een schone doek.
Kalfslever aan beide zijden goed kruiden met zout en peperen door de bloem halen.
Boter verhitten en de lever hierin aan beide zijden 3 minuten bakken.
De uiringen halverwege de bereidingstijd toevoegen en op hoog vuur bakken.
Het vlees na de nodige tijd uit de pan halen en warm houden; de uien verder laten bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.
Gehakte peterselie door de uien roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Serveer de kalfslever met de uien erover heen.
Boerenbrood hierbij is zeer gepast.
|