Een lekker wintersoepje:
Oriëntaalse Kip-Tomatensoep =========================== 1/2 ui 1 winterwortel 5 peperkorrels 1 lente-uitje 1 kippenbout 50 gr garnaal 25 gr taugé 1/2 liter tomaten, gepelde, uit blik 2 tabletten kippenbouillonblokjes 1 bosje peterselie, verse Sambal Oelek Ketjap 2 stengels bladselderij, verse 6 dl water Zout
. De ui en de winterwortel schoonmaken en grof hakken. De peterselie en de selderij wassen en uitslaan.
De kip met de wortel, de ui, de kruiden, de peperkorrels en zout naar smaak in een pan doen en het water erop schenken.
Alles (afgedekt) 45 minuten laten sudderen.
De bouillon zeven en het vlees van het bot nemen.
De gepelde tomaten boven de bouillon door een zeef wrijven of in de foodprocessor of mengbeker pureren en de puree aan de bouillon toevoegen.
De soep met de bouillontabletten terug opwarmen.
Tussendoor een keer roeren.
Intussen de lente-ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.
De stukjes kip en de lente-ui aan de soep toevoegen en de soep op smaak brengen met sambal Oelek en ketjap.
Vlak voor het serveren de soep garneren met de garnalen en de taugé.
|