Lekkere mosselen gevuld met lookboter:
Geparkeerde Mosselen Warm Voorgerecht ===================================== 1 kilogram mosselen 1 tak selder 1 paar blaadjes prei 1 ui 1 winterwortel 1 tak tijm 1 laurierblad 1 takje citroenkruid(1 mespunt gedroogd) 4 peterseliestengels 10 sprietjes bieslook 1 takje bonenkruid(1 mespunt gedroogd). peper en zout
Voor de lookboter:
150 gram malse boter 5 teentjes look 2 el gehakte peterselie peper en zout naar smaak
Ongeveer 10 mosselen per persoon
De dag voordien:
Kook de mosselen op de gewone manier met uien selderie,prei,wortelen.En met de kruiden: Tijm,laurier,citroenkruid,peterseliestengels,bieslook en bonenkruid,peper en zout.
Als ze gaar zijn haal je ze uit de schelp,houd de grootste schelpen apart om op te vullen.
Maak de lookboter:
Meng de zachte boter met de look en de peterselie,kruid flink met peper en zout.
Leg in iedere grote schelp een mossel en vul aan met de kruidenboter.Leg ze (geparkeerd) in een ovenschaal.
Bestrooi lichtjes met peterselie.
De dag zelf;
Zet de mosselen in de oven onder de grill voor enkele minuten(niet microgolf,want dan ontploffen ze) en dien op met brood.
|