Vandaag gaan we voor een nagerecht dat even zo goed een voorgerecht kan zijn!!!
Gegratineerde Geitenkaas Met Perencompote =============================== 2 peren 2 eetlepel krenten 2 eetlepel rozijnen 50 gram geleisuiker 4 geitenkaasjes 2 eetlepel honing 1 takje kervel 1 liter water 500 gram kristalsuiker 2 citroenen in plakjes 2 kaneelstokjes 1 vanillestokje doorgesneden
De dag voordien:
Kook voor het suikerwater het water, de suiker, de citroenen,de kaneel en het vanillestokje tot de helft in.
Schil ondertussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
Pocheer de peerblokjes 2 minuten in het suikerwater.
Voeg krenten en rozijnen toe en pocheer het geheel nog 2 minuten.
Roer de geleisuiker door het vocht en laat het geheel binden tot een lichte compote.
De dag zelf:
Verwarm de ovengrill voor.
Verwarm de perencompote terug op.
Smeer de geitenkaasjes in met de honing en gratineer ze korte tijd onder de ovengrill.
Leg de geitenkaasjes op de borden en schep enkele eetlepels perencompote rond de kaas. Garneer het geheel met wat kervelblaadjes.
|