Vrijdag = visdag Iets gemakkelijk en veel op voorhand klaar te maken.
============== Ingredienten:
voor 4 personen 800 g koolvisfilets
1 kg Zeeuwse mosselen
1 ui
2 stengels selder
1 bosje peterselie
2 winterwortels
2 prei
1 sjalot
1 dl room
Paar saffraandraadjes
Paar eetlepels gehakte, gemengde, verse tuinkruiden
Peper en zout
. Voorbereiding:De dag voordien:
- Schrob de mosselen goed schoon en laat ze uitlekken.
-Stoof wat fijngesneden ui, selder en peterselie aan in boter, voeg de mosselen toe en laat ze onder deksel en op hoog vuur opengaan.
-De pan regelmatig opschudden.
-Neem de mosselen uit de schelp en dek ze af,zodat ze niet uitdrogen.
-Zeef het mosselvocht.
- Snijd wortel, prei en selder in een fijne brunoise(blokjes).
-Versnipper de sjalot en blancheer de groenten kort(even in kokend water).
-Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet(afdekken en wegzetten).
Bereidingswijze:De dag zelf:
-Kook het gezeefde mosselsap in tot de helft en voeg room toe.
-Laat verder inkoken tot sausdikte en werk af met boter.
-Breng op smaak met peper (geen zout). -Doe mosselen, saffraan en groentebrunoise bij de saus en houd warm.
-Stoom(of bak) de vis met de velkant naar boven in enkele minuten gaar.
Serveertips:
-Schep de saus op de borden, vlij de vis op de saus, velkant naar boven en verwijder het vel voorzichtig.
-Strijk de vis lichtjes in met wat gesmolten boter.
- Bestrooi de vis met zwarte peper uit de molen.
|