Lekker pittig.
Eliott's Vlammetjes =========================== 1 kilogram kipkarbonaden,drumsticks of vleugeltjes.
8 spaanse pepertjes(naar smaak)
4 kilogram uien
Stuk gember(naar smaak)
5 teentjes Knoflook
Ketjap (geen zoete)
1 blikje tomatenpuree en water.
Olijfolie
. De dag voordien:
Doe in een pan wat olie en laat de kippenblokjes of de drumsticks aan alle zijden goed bruinen
Snij de pepertjes in stukjes (als je het recept nog kruidiger wil,laat dan wat pitten zitten);
Snij de uien in halve ringen en de knoflook zeer fijn.
Snij de gember in kleine blokjes.
Doe in een grote pan(wok kan ook)de olie,doe de uien en de knoflook erbij,ook de pepertjes en de gember.Laat lichtjes bakken maar niet kleuren.
Doe er een goede scheut Ketjap bij.
Doe dan de tomatenpuree erbij.
Roer alles goed door elkaar.
Doe er nog wat water bij en leg er dan de kip in,schep goed om.
Laat net zo lang zachtjes op het vuur pruttelen tot de kip zeer mals is.
Dien op met stokbrood of frieten en, salade.
De dag zelf :
Terug opwarmen en eventueel de saus binden. Dien op met brood ,pasta of rijst.
|