Ietsje moeilijker maar is zeker de moeite waard.
Gemarineerde Zwaardvis Met Druiventapenade ========================================== 4 zwaardvisfilet 1 sjalot fijngesnipperd 80 gr pijnboompitten 225 gr witte druifjes 3/4 dl champagne(of schuimwijn) 5/8 dl balsamicoazijn 1/3 dl champagneazijn(of witte wijnazijn) 1 el citroensap Groene krulsla Zeezout Zout Peper
. De zwaardvisfilets wassen onder de koude kraan en droog deppen met keukenpapier.
De filets tussen twee vellen plasticfolie pletten met een deegroller tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.
Voor de vinaigrette vijfachtste deciliter champagne, champagneazijn, citroensap, sjalotje,peper en zout losroeren en de olie hier druppelsgewijs door kloppen.
Voor de tapenade de druiven even onderdompelen in kokend water, direct afspoelen onder de koude kraan, ontvellen en de druiven halveren.
De pitjes van de druiven verwijderen en de druiven en pijnpitten hakken.
Druiven, pijnpitten, drieachtste deciliter champagne en wat zout mengen en de azijn hier druppelsgewijs door scheppen.
Het mengsel 3 uur laten marineren en vervolgens op een zeef uit laten lekken. Het vocht opvangen.
Op de borden een eetlepel vinaigrette scheppen en dit met een lepel wat uitspreiden.
De geplette zwaardvis op de borden leggen en de rest van de vinaigrette over de vis verdelen.
Wat zeezout over de vis malen en de vis enkele minuten in laten trekken.
De druiventapenade over de visstrooien.
|