Zondag mag het iets duurder zijn.
Struisvogel In Rode Paprikasaus Hoofdgerecht ================================= 4 struisvogelsteaks
2 uien
2 rode paprikas
2 tomaten
20 gram boter
2 eetlepel olijfolie
peper en zout 2 pimentpepertjes
De dag voordien:
Hak de uien fijn en fruit ze in de olijfolie.
Maak de paprikas schoon,verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Ontpit de tomaten en hak ze fijn.
Voeg de groenten bij de ui,leng aan met een groot glas water en breng op smaak met peper en zout.
Hak het pimentpepertje in fijne stukjes en voeg het bij de groentenmengeling.
Doe het deksel op de pan en laat 1/4 uur zachtjes pruttelen.Mix de saus en kruid eventueel bij.
De dag zelf:
Strooi peper en zout op het vlees en bak 5 tot 8 minuten(naar smaak) bruin aan elke kant in de boter.
Maak de saus terug warm en doe ze over de steak
Smaakt lekker met rijst ,maar ook met frietjes
|