Vandaag iets lekkers voor het koude weer:Stamppot
Boerenworst Met Preistamppot ====================== - 4 boerenworsten - 1 eetl. boter - 800 g wit van prei in ringen gesneden - 200 g gerookte spekblokjes - 1 kg aardappelen - 2 dl melk - 1 eetl. graanmosterd - nootmuskaat - peper en zout
. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min bakken op een hoog vuur.
Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
Doe er dan de aardappelstukjes bij en leng aan met melk.
Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. pruttelen.
Doe ondertussen 1 eetl boter in een braadpan.
Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur gaar bakken (niet in prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.
Stamp de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad zijn.
Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.
Dien goed warm op.
|