Vandaag een lekker nagerecht.
Bavarois Van Speculoos ==================== 8 eigelen 150 gr bloemsuiker 8 blaadjes gelatine 500 ml melk 500 ml room 1 mespuntje kaneel 10 el gebroken stukken speculoos 500 g frambozen of aardbeien 10 boterkletskoppen
Breng de melk aan de kook samen met de kaneel.
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Klop de eigelen samen met de suiker tot een bijna witte créme.
Meng de créme met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur.
De créme is klaar als je met je vinger een streep kan trekken op de houten lepel.
Laat de créme zeker niet koken.
Meng de créme met de uitgeknepen gelatine.
Klop de room stijf op en roer ze voorzichtig door de bijna afgekoelde créme.
Doe er dan de speculoos bij en giet dit alles in een langwerpige vorm.
Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de bavarois uit de vorm en prik er de boterkletskoppen in.
Dien op met een coulis van frambozen of aardbeien.
|