Vandaag eten we wild.
Hertenragout met Tongerlo Christmas ===================================
Voor 4 personen
600 g hertenstoofvlees in blokjes- 2 eetlepels bloem 50 g boter of margarine - 2 eetlepels olijfolie 1 ui gesnipperd- 1 eetlepel gekneusde jeneverbessen (naar smaak) 1 dl wild- of vleesbouillon (of bouillonblokje)- 2 takjes tijm en 2 laurierblaadjes 1 flesje Tongerlo Christmas 6,5° 2 eetlepels Worcestershire saus 2 eetlepels donkere sausbinder gehakte peterselie - peper en zout
. De dag voordien:
Wentel de blokjes hertenvlees door de bloem.
Verhit de boter en de olie in een stoofpan en braad het vlees hierin rondom bruin.
Kruid met peper en zout.
Draai het vuur lager en fruit de gehakte ui, tijm, laurier en jeneverbessen even mee.
Blus met de bouillon en de helft van het bier.
Laat het vlees anderhalf uur zachtjes stoven.
Roer een kwartiertje vóór het einde van de stooftijd de rest van het bier en de Worcestershire saus door het stoofvocht.
De dag zelf:
Warm het gerecht terug op.
Bind de saus tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en zout. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met peterselie.
DRANKTIP: uiteraard de Tongerlo Christmas 6,5° waar ook ons hert in zwemt.
|