Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In spek gewikkelde blinde vink van konijn met geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor wie geitenkaas lust!!!

    In Spek Gewikkelde Blinde Vink Van Konijn Gevuld Met Geitenkaas En Tapenade
    ===========================================================================
    4 konijnenruggen + niertjes

    75 g geitenkaas

    10 g tapenade

    1 ei

    8 reepjes gerookt spek

    4 stuks witloof

    8 takjes rozemarijn

    1 soeplepel gemengde, gehakte tuinkruiden

    2 dl room

    1 dl bruine fond


    .
    De konijnenruggen ontbenen in de lengte en in 3 versnijden om zo een
    paupiette(stuk vlees om een blinde vink te maken) te bekomen.

    De kaas, de tapenade, de niertjes en het ei tot een homogene massa
    mixen.

    De paupiettes open leggen en bestrijken met de kaasfarce.

    Oprollen tot een blinde vink en vervolgens in een reepje spek wikkelen.

    Het witloof in julienne versnijden en in een weinig olijfolie bakken.
    De blinde vinken aan beide kanten afbruinen en gedurende 12 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen.

    De blinde vinken warm houden. De pan deglaceren met de bruine fond, er
    de room aan toe voegen, laten inkoken tot gewenste dikte en er de
    kruiden aan toe voegen.

    Het witloof centraal op het bord schikken, de blinde vink erop leggen,
    de saus er rond lepelen.

    Afwerken met de takjes rozemarijn.

     

    26-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arretjescake.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier nog eens een nagerechtje.

    Arretjescake
    ============
    Ingredienten

    250 gram boter

    200 gram witte basterdsuiker

    50 gram cacaopoeder

    2 eieren

    1 rol Maria koekjes / biscuitjes, mag ook volkoren zijn

     

     

    .
    1.klop de eieren met de suiker in een kom

    2.voeg de cacaopoeder toe en roer alles goed door elkaar

    3.smelt de boter in een pan of even in de magnetron , tot het vloeibaar
    is

    4.roer de boter door de chocolademengsel

    5.roer de in stukjes gebroken koekjes door het mengsel

    6.bekleed het bakblik met het vetvrij papier

    7.doe de cakemengsel in het blik, en druk druk het enigszins aan

    8.laat de cake in de koelkast opstijven

    Serveertips als taart als dessert versier het met een toefje
    slagroom,en een blaadje chocolade


    Heel gemakkelijk en lekker

     

    25-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardens geitenkaasje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een simpel voorgerechtje

    Ardense geitenkaasjes            warm voorgerecht
    =================================================
    150 gram geitenkaas

    4 sneetjes gerookte Ardense hesp

    boter

    1/2 krulsla

    2 eetlepel wijnazijn

    1 paprika

    1 ui

    zwarte olijven

    2 eetlepel gehakte bieslook

    peper en zout

     



    .
    Verdeel de geitenkaas in 4 en wikkel elk deeltje in een sneetje ardense
    hesp. Wrijf een ovenplaat in met boter en schik er de kaasrolletjes op.
    Wrijf deze eveneens in met wat solo zodat ze niet kunnen uitdrogen.
    Plaats ze vervolgens gedurende 5 - 8 minuten in een voorverwarmde oven
    van 180 graden.

    Was ondertussen de krulsla en laat ze uitlekken. Trek ze in stukken en
    roer er de wijnazijn onder. Breng verder op smaak met peper en zout en
    verdeel de sla over 4 borden.


    Leg de kaasrolletjes, in het midden, op de krulsla en versier elk bord
    met wat paprikareepjes uienreepjes en een paar olijven. Bestrooi met wat bieslook en
    serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.

     

    24-03-2009 om 13:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aostaham met meloen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Aostaham Met Meloen
    ===================
    12 plakjes Aostaham

    1 of 2 meloenen

    24 cocktailprikkers

     


    .
    Rol kleine sneetjes ham op en prik ze samen met een stukje meloen

     


     

    23-03-2009 om 10:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agnello con pesto(lamskoteletjes met pesto)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we naar Italië

    Agnello Con Pesto (Lamskoteletjes Met Pesto)
    ============================================

    voor 4 personen:

    28 lamsbiefstukjes-

    1/2 potje pesto -

    9 eetlepels broodkruim of paneermeel -

    olijfolie -

    basilicum



    .
    Bestrijk de lamskoteletjes met de pesto, die je zelf kan maken of een
    bokaaltje pesto gebruiken.

    Wentel ze door het paneermeel.

    Warm de olijfolie op in een pan.

    Bak de lamskoteletjes circa 4 - 5 minuten aan beide kanten.

    Bestrooi met gehakte basilicum.

    Dien op met saffraanpuree.

     

    22-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingers van de bruid.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een borrelhapje kan altijd.

    Vingers Van De Bruid
    ====================
    look  3  teentjes

    citroenen  2

    koriander  1  bosje

    zout

    ei  1

    komijn 1 eetlepel

    grote garnalen  250  gram

    brickdeeg  8  blaadjes


    .
    Pel de garnalen en maak kleine inkepingen zodat ze recht blijven.

    Schil de knoflookteentjes en hak ze fijn.

    Was de koriander en hak ruwweg.

    Breek het ei, scheid de dooier van het eiwit en giet de dooier in een
    kopje.

    Vermeng de koriander met een eetlepel komijn in poedervorm en een flink
    snuifje zout.

    Snijd de brick in repen en schik de garnalen erop, samen met het
    koriandermengsel.

    Rol ze op tot u ongeveer de vorm van een vinger bekomt en plak de
    randen dicht met de eierdooier.

    Laat wat olie warm worden in een pan en laat de vingers er even in
    bakken.

    Schik daarna op een vel absorberend papier. Warm opdienen met citroen.

     

    21-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaasje met een kaaskorst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:vandaag kabeljauw.

    Kabeljauwhaasje Met Een Kaaskorstje
    ===========================
    4  kabeljauwhaasjes van elk ca 200 g

    1 eetlepel citroensap

    2 eetlepels olijfolie

    2 ajuinen

    2 teentjes knoflook

    2 theelepels provençaalse kruiden

    25 gr boter

    50 gr broodkruim

    50 gr geraspte (oude) kaas

    1 brikje room of soya-room

    1/4 blokje visbouillon

    1 theelepel dille


    .
    Snij de ajuinen fijn en bak ze goudbruin in olijfolie pers de knoflook
    erbij voeg de provençaalse kruiden toe bak het geheel al roerend nog ca
    1 minuut schep de groenten uit de pan in een kommetje.

    Smelt, in dezelfde pan, de boter zonder hem te laten kleuren roer het
    broodkruim erdoor roer, van het vuur af, de kaas door het mengsel.

    Maak een gewone aardappelpuree.

    Maak een saus van 1 brikje room, 1/4 blokje visbouillon en dille.

    Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.

    Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie leg de puree in bolletjes in de
    ovenschaaltjes; druk even aan leg daarop de vis verdeel de saus
    rond de puree leg, in een ring, de groenten op de vis en hierop het
    broodkruim/kaas mengsel.

    Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven voor 20 min op 180°C zet nog
    even de bovengrill aan voor een krokant resultaat.

     

    20-03-2009 om 10:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van varkensvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond een lekker stoofpotje

    Stoofpotje Gemaakt Van Varkensvlees.
    ====================================

    voor 2 personen:

    500 g schoudergebraad of varkensstoofvlees.

    Olijfolie,

    1 ui,

    1 teentje knoflook fijngesneden,

    2 grote tomaten,

    2 stengels bleekselderij,

    een scheutje wittewijn,
     
    peper, zout,

    rozemarijn, basilicum en fijngehakte peterselie.



    .
    Het vlees in reepjes snijden en aanbakken in de olie.

    Ui en knoflook erbij en even aanbakken.

    Dan de in stukjes gesneden tomaten en de stengels bleekselderij.

    Even omscheppen, een scheutje wijn toevoegen en de kruiden.

    Nu alles op een laag vuurtje een uur laten stoven.

    Eet het met witlof uit de oven en gekookte aardappelen.

     

    19-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf advokaat maken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben verzot op advokaat!

    Advokaat
    ========
    10 eierdooiers

    450gram kristalsuiker

    1 zakje vanillesuiker

    100mililiter Alcohol 94graden (meer graden mag ook)

    400mililiter koffieroom

     


    .
    De dooiers en de helft van de suiker en de helft van de melk met de
    elektrische klopper kloppen au bain marie gedurende vijf minuten.
     
    De rest van de suiker de melk en de vanillesuiker toevoegen en nogmaals
    vijf minuten kloppen.
     
    De alcohol bijvoegen en nog heel even kloppen, net lang genoeg om de
    alcohol te vermengen met de rest.
     
    In flessen of bokalen doen en omgekeerd wegzetten.
     
    gedurende drie dagen de bokalen 1 of 2 keer daags omdraaien.

     

    18-03-2009 om 10:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrild lamshaasje met jonge mais.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsfilet altijd lekker!

    Gegrild lamshaasje met sla en jonge mais
    ========================================
    1 Spaanse peper

    2 tenen knoflook

    4 eetlepel. zonnebloemolie

    4 lamshaasjes

    4 sjalotten

    1 rode paprika geschild

    1 theelepel honing

    1 krop kropsla

    1 zakje maïskolfjes

    1 theelepel mosterd

    2 eetlepel aceto balsamico

    peper en zout

     

     

     

    .
    De Spaanse peper en knoflook fijnhakken en in een vijzel met 1 eetlepel
    zonnebloemolie fijnmalen.
     
    Lamshaasjes ontvliezen, in de lengte halveren en marineren met het
    papje uit de vijzel.

    In kom de Aceto Balsamico, honing en mosterd loskloppen en langzaam
    zonnebloemolie toevoegen.

    Uitjes in lengte halveren en glaceren in boter, suiker, water en peper
    & zout.

    Paprika schillen en in reepjes snijden.

    Grillplaat voorverwarmen en insmeren met zonnebloemolie.

    Borden opmaken met gewassen gele blaadjes van de kropsla en daarin de
    blaadjes veldsla leggen, aangemaakt met ietwat van de dressing.

    De maïskolfjes in de lengte halveren en grillen.

    Ook de halve lamshaasjes grillen, met zout bestrooien en op de bedjes
    sla leggen.

    Geheel met de paprikareepjes, sjalotjes en dressing afgarneren

     

    17-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskroketten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zelfgemaakte kaaskroketten....Heerlijk!!!

    Kaaskroketten Warm Voorgerecht
    ==============================
    100 boter

    100 gram bloem

    5 deciliter melk

    2,5 deciliter kippenfond

    300 gram  kaas (bvb. Oud Brugge)

    2 eigelen

    1 deciliter room

    5 blaadjes gelatine

    citroensap

    nootmuskaat

    Peper en zout


    voor het paneren:

    150 gram bloem

    3 eigelen

    beetje water

    150 gram paneermeel


    .
    Twee dagen voordien:
    Smelt de margarine en voeg de bloem toe,maak een bechamelsaus met de
    melk en de kippenfond.

    Voeg de gemalen kaas toe.Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat en
    peper en zout.

    Meng de eigelen met de room en week de gelatine.

    Meng dit met de bechamelsaus.Voeg de uitgeknepen gelatine toe.

    Stort uit op een ingevette ovenbakplaat en laat een nacht opstijven in
    de koelkast.


    Een dag voordien:
    Snijd de kaaskroketten in vierkantjes en panneer ze :

    Eerst in de bloem,dan in de eigelen vermengd met een beetje water,dan
    in het paneermeel.

    Daarna nog eens in de eigelen en het paneermeel.Terug in de koelkast en
    weer een nacht laten opstijven.

    De dag zelf:

    Het frituurvet zeer heet laten worden en de kaaskroketten erin bakken
    tot ze mooi bruin zijn.

    Opdienen met citroen en sla.

    16-03-2009 om 11:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cazuela de pollo.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een soepje voor zondags.

    Cazuela de pollo.
    =================
    4 aardappels in blokjes

    300 g kipfilet in blokjes

    1 kippenbouillontablet

    2 eetlepels boter

    1 ui gesnipperd

    1 tomaat in blokjes

    1/4 rode paprika in blokjes

    200 ml gezeefde tomaten passata di pomodoro (pak a 500 ml)

    1 beker slagroom (250 ml)

    1 pot doperwtjes/worteltjes (370 g)



    .
    Kook de aardappelen met de kipfilet gaar in 1 1/2 liter water met het
    bouillontablet.

    Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, voeg daarna de tomaat
    en de paprika toe.

    Schenk er het bouillonkookvocht van de aardappelen bij, de passata di
    pomodoro en de slagroom; laat het op een laag vuur 10 minuten koken.

    Pureer het daarna met de staafmixer in de pan.

    Doe de aardappel, de kip en de doperwtjes met worteltjes bij de soep en
    verwarm het door en door, breng op smaak met zout en peper.

    Lekker met stokbrood.

     

    15-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenknotsjes met pikant dipsausje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eenlekker aperitief- of borrelhapje.

    Kippenvleugels(knotsjes)met pikant dipsausje
    ===============================

    voor 2 personen:

    6 à 8 kippenvleugeltjes

     1 eetlepel mayonnaise

     1 eetlepel ketchup

     1 mespuntje sambal

     streepje wijnazijn

     wat olijfolie

     verse zwarte peper uit de molen

     peterselie

     

     

     

    .
    Knip het scherpe randje van de vleugeltjes en snij ook het stuk met het
    dubbel beentje weg. Maak van het overgebleven gedeelte aan één kant het
    vlees los van het knookje en vouw het over naar de andere zijde.

    U verkrijgt zo het typische knotsje.

    Frituur ze tot ze licht knapperig zijn.

    Neem ondertussen een schaaltje en doe daar de mayonnaise, ketchup,
    sambal enkele druppels wijnazijn en wat olijfolie in.

    Roer alles flink door elkaar tot een homogene massa, kruidt eventueel
    bij met wat zwarte peper.

    Serveer de knotsjes op een mooi bord en plaats de dipsaus in het
    midden, werk af met wat peterselie.

     

    14-03-2009 om 11:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodbaars met preistoemp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag.

    Roodbaars Met Preistoemp
    ========================
    4 roodbaarsfilets

    2 eetlepels bloem

    1 kg bloemig kokende aardappelen

    4 wit van prei

    3 klontjes boter

    muskaatnoot

    peper en zout



    .
    1. Snijd het gewassen wit van prei in stukjes.

    2. Leg de prei in een pot met een klontje boter, 4 eetlepels water en
    wat zout.

    3. Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven.

    4. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en
    doe ze bij de gare prei.

    5. Voeg muskaatnoot toe.

    6. Stamp met een pureestamper tot stoemp.

    7. Draai de visfilets in de bloem.

    8. Bak de filets op hoog vuur in een hete bakpan met boter.

    9. Bak 3 minuten langs elke kant.

    10. Leg de vis op de stoemp en serveer.

    13-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met tex-mex saus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere biefstuk.

    Biefstuk met Tex-mex saus
    =========================
    - 800 gram biefstuk (bijvoorbeeld. chateaubriand)

    - 2 eetlepel. olijfolie

    - peper en zout


    Voor de saus:
    - 350 gram tomaat met groenten (bokaal)

    - 1 gele paprika

    - 1 groene paprika

    - 1 ui

    - 1 teentje knoflook

    - 1,5 deciliter rode wijn

    - 1 eetlepel. olijfolie

     

    -1 koffielepel. paprikapoeder

    -1 snuifje cayennepeper

    -Tex-mex mix (molen)

    -peper en zout

     


    .

    De dag voordien:

    Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprikas en snij
    het vruchtvlees in reepjes.

    Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.


    Verhit 1 eetlepel. olijfolie in een steelpan en stoof de
    fijngesnipperde ui en knoflook gedurende enkele minuten. op een matig
    vuur (niet laten kleuren).


    Voeg de paprikareepjes en de tomaat met groenten toe en giet er de rode
    wijn bij. Kruid met het paprikapoeder, een snuifje cayennepeper en
    enkele draaien Tex-mex kruiden.

    Dek af en laat gedurende 10 minuten. stoven en breng indien nodig op
    smaak met peper en zout.

    De dag zelf:

    Bak de biefstuk.

    Verhit 2 eetlepel. olijfolie in een braadpan en laat op een hevig vuur
    gedurende 1 à 2 minuten. kleuren aan elke kant. Laat op een zachter
    vuur verder bakken naar smaak.

    Kruid met peper en zout.

    Voor de liefhebbers kan u nog wat bijkruiden met de Tex-mex mix.

    Warm de saus terug op.


    Dien op met rijst.


     

    12-03-2009 om 09:37 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenspiesjes met tomaten-knoflooksaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of voorgerecht:

    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    ==============================
    Voor 4 personen:

    500 g (diepvries) rauwe tijgergarnalen

    4 tomaten

    4 tenen knoflook

    1 rode peper

    5 eetlepels olijfolie

    ½ dl medium dry sherry of witte wijn

    2 eetlepels peterselie, fijngehakt

    zout en peper

    12 houten spiesjes




    .
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de
    houten spiesjes.

    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
    blokjes.

    Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.

    Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel
    even zachtjes aan.

    Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot
    ze roze kleuren.

    Keer ze halverwege.

    Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder
    aluminiumfolie.

    Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een
    rulle, dikke saus ontstaat.

    Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

    Schep de saus over de garnalenspiesjes.

    Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een
    bedje van gemengde sla

     

    11-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker soepje

    Witloofsoep met spek
    ====================
    3 kilogram witloof -

    200 gram spekblokjes-

    50 gram boter -

    6 uien in dunne ringen -

    9 stengels bleekselderij in plakjes

    3 liter kippebouillon (tablet) -

    4 deciliter slagroom -

    zout, peper -

    6 eetlepels fijngesneden peterselie

    12 eetlepels fijngesneden bieslook - 



    .
    De dag voordien:

    De witlof in dunne reepjes snijden (enkele stronkjes apart houden).

    De reepjes spek in 20 gram boter in 10 minuten krokant bakken.

    De ui, bleekselderij en witlof toevoegen en 10 minuten meebakken.

    De bouillon erdoor roeren en 45 minuten zachtjes koken.

    De apart gehouden witlof in lange, smalle reepjes snijden en de
    witlofreepjes in 10 gram boter en 1 eetlepel water 6 minuten stoven.

    De soep pureren, zeven en aan de kook brengen.


    De dag zelf:

    De room, witlofreepjes, zout en peper er door roeren en verwarmen.

    De peterselie en bieslook over de soep strooien.(opgepast voor
    aanbranden!!!)

     

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensruggebraad à la wild zwijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens varken.

    Varkensfilet À La Wild Zwijn Hoofdgerecht
    =========================================
    1 kilogram varkensfiletgebraad van de rug

    zout

    tijm laurier

    1 ui

    2 teentjes knoflook

    20 gekneusde peperkorrels

    10 gekneusde jeneverbessen

    1 flinke theelepel rozemarijn

    1 klein takje dennegroen

    100 gram champignons

    1 eetlepel spekblokjes

    100 gram boter of margarine

    1 eetlepel olie

    50 gram bloem

    1/2 liter rode wijn



    .
    De dag voordien                                                        
       Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in de wijn,olie en alle
    kruiderij en groenten.

    Droog het vlees af,bestuif met de bloem en zeef de marinade.

    Snijd de champignons in schijfjes en bak ze in wat boter tot ze hun
    vocht afgeven.

    Bak in een grote pan de spekblokjes en zet weg.

    De dag zelf

    Braad het vlees snel aan alle kanten goudbruin in de pan met de
    spekblokjes en draai het vuur dan lager en laat het vlees een uurtje
    zacht braden,overgiet af en toe met wat marinadevocht.(Je kan het vlees
    na het aanbakken ook in een ovenschotel doen en in een voorverwarmde
    oven op 180°C laten bakken)

    Neem het vlees uit de pan en laat minstens een kwartuur rusten onder
    folie.

    Deglasseer de pan met de marinade en laat inkoken,voeg de champignons
    toe en proef de kruiding.Laat nog even doorkoken en bind met Maizena.

    Snijd het vlees in plakken en dien op met de saus en kroketten.

     

    09-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampispiesjes met meloen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief- of borrelhapje.

    Scampi Met Meloen
    =================
    voor 2 personen:

    6 à 8 scampi's

    1/4 Meloen

    chili kruiden

    paprikakruiden

    1 lepel olie

    aperitiefprikkers



    .
    1. Maak de scampi's bereidingsklaar (gepeld, en ontdooid, rauw!)

    2. Verhit de olie in een pannetje en leg er voorzichtig de scampi's in.

    3. Kruid de scampi's pikant af met de chili en de paprikakruiden

    4. Haal de gebakken scampi's uit de pan en laat ze even afkoelen op een
    bordje terwijl je de meloen in grote stukken snijdt.

    5. Rijg een scampi en een stukje meloen op een prikker en serveer op
    een schaaltje.

    Smakelijk!

     

    08-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met Duvelsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker stukje varkensvlees!

    Varkensgebraad Met Duvelsaus
    ============================
    voor 2 personen:

    varkensgebraad van +/- 600 gr.

    150 ml duvel

    koffielepeltje graanmosterd

    100 ml room

    peper, zout en oregano

    150 gr sperzieboontjes

    200 gr bloemkoolroosjes

    75 gr spekjes


    .
    Bak het gebraad langs alle kanten bruin en kruid het goed met de
    kruiden en doe er de graanmosterd bij.

    Giet er de Duvel bij en laat met een deksel erop langzaam gaar worden.
    (eventueel later een beetje lauw water toevoegen).

    Haal het gebraad uit de ban en bind de saus met de room.

    Leg de sperzieboontjes en de bloemkool roosjes in kokend water en laat
    ze net niet gaar worden.

    Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje boter en het spek op tot ze
    gaar zijn.

    Snij het gebraad in sneetjes en dien op met de groentjes en de saus.

    Tip;

    Alle aardappelgerechten passen hierbij.

    Let op dat het geheel niet té zout wordt!

     

    07-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!