Vandaag nog eens varken.
Varkensfilet À La Wild Zwijn Hoofdgerecht ========================================= 1 kilogram varkensfiletgebraad van de rug
zout
tijm laurier
1 ui
2 teentjes knoflook
20 gekneusde peperkorrels
10 gekneusde jeneverbessen
1 flinke theelepel rozemarijn
1 klein takje dennegroen
100 gram champignons
1 eetlepel spekblokjes
100 gram boter of margarine
1 eetlepel olie
50 gram bloem
1/2 liter rode wijn
. De dag voordien Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in de wijn,olie en alle kruiderij en groenten.
Droog het vlees af,bestuif met de bloem en zeef de marinade.
Snijd de champignons in schijfjes en bak ze in wat boter tot ze hun vocht afgeven.
Bak in een grote pan de spekblokjes en zet weg.
De dag zelf
Braad het vlees snel aan alle kanten goudbruin in de pan met de spekblokjes en draai het vuur dan lager en laat het vlees een uurtje zacht braden,overgiet af en toe met wat marinadevocht.(Je kan het vlees na het aanbakken ook in een ovenschotel doen en in een voorverwarmde oven op 180°C laten bakken)
Neem het vlees uit de pan en laat minstens een kwartuur rusten onder folie.
Deglasseer de pan met de marinade en laat inkoken,voeg de champignons toe en proef de kruiding.Laat nog even doorkoken en bind met Maizena.
Snijd het vlees in plakken en dien op met de saus en kroketten.
|