Vrijdag = visdag:vandaag kabeljauw.
Kabeljauwhaasje Met Een Kaaskorstje =========================== 4 kabeljauwhaasjes van elk ca 200 g
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 ajuinen
2 teentjes knoflook
2 theelepels provençaalse kruiden
25 gr boter
50 gr broodkruim
50 gr geraspte (oude) kaas
1 brikje room of soya-room
1/4 blokje visbouillon
1 theelepel dille
. Snij de ajuinen fijn en bak ze goudbruin in olijfolie pers de knoflook erbij voeg de provençaalse kruiden toe bak het geheel al roerend nog ca 1 minuut schep de groenten uit de pan in een kommetje.
Smelt, in dezelfde pan, de boter zonder hem te laten kleuren roer het broodkruim erdoor roer, van het vuur af, de kaas door het mengsel.
Maak een gewone aardappelpuree.
Maak een saus van 1 brikje room, 1/4 blokje visbouillon en dille.
Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie leg de puree in bolletjes in de ovenschaaltjes; druk even aan leg daarop de vis verdeel de saus rond de puree leg, in een ring, de groenten op de vis en hierop het broodkruim/kaas mengsel.
Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven voor 20 min op 180°C zet nog even de bovengrill aan voor een krokant resultaat.
|