Zelfgemaakte kaaskroketten....Heerlijk!!!
Kaaskroketten Warm Voorgerecht ============================== 100 boter
100 gram bloem
5 deciliter melk
2,5 deciliter kippenfond
300 gram kaas (bvb. Oud Brugge)
2 eigelen
1 deciliter room
5 blaadjes gelatine
citroensap
nootmuskaat
Peper en zout
voor het paneren:
150 gram bloem
3 eigelen
beetje water
150 gram paneermeel
. Twee dagen voordien: Smelt de margarine en voeg de bloem toe,maak een bechamelsaus met de melk en de kippenfond.
Voeg de gemalen kaas toe.Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat en peper en zout.
Meng de eigelen met de room en week de gelatine.
Meng dit met de bechamelsaus.Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Stort uit op een ingevette ovenbakplaat en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Een dag voordien: Snijd de kaaskroketten in vierkantjes en panneer ze :
Eerst in de bloem,dan in de eigelen vermengd met een beetje water,dan in het paneermeel.
Daarna nog eens in de eigelen en het paneermeel.Terug in de koelkast en weer een nacht laten opstijven.
De dag zelf:
Het frituurvet zeer heet laten worden en de kaaskroketten erin bakken tot ze mooi bruin zijn.
Opdienen met citroen en sla.
|