Lamsfilet altijd lekker!
Gegrild lamshaasje met sla en jonge mais ======================================== 1 Spaanse peper
2 tenen knoflook
4 eetlepel. zonnebloemolie
4 lamshaasjes
4 sjalotten
1 rode paprika geschild
1 theelepel honing
1 krop kropsla
1 zakje maïskolfjes
1 theelepel mosterd
2 eetlepel aceto balsamico
peper en zout
. De Spaanse peper en knoflook fijnhakken en in een vijzel met 1 eetlepel zonnebloemolie fijnmalen. Lamshaasjes ontvliezen, in de lengte halveren en marineren met het papje uit de vijzel.
In kom de Aceto Balsamico, honing en mosterd loskloppen en langzaam zonnebloemolie toevoegen.
Uitjes in lengte halveren en glaceren in boter, suiker, water en peper & zout.
Paprika schillen en in reepjes snijden.
Grillplaat voorverwarmen en insmeren met zonnebloemolie.
Borden opmaken met gewassen gele blaadjes van de kropsla en daarin de blaadjes veldsla leggen, aangemaakt met ietwat van de dressing.
De maïskolfjes in de lengte halveren en grillen.
Ook de halve lamshaasjes grillen, met zout bestrooien en op de bedjes sla leggen.
Geheel met de paprikareepjes, sjalotjes en dressing afgarneren
|