Vrijdag = visdag!
Kabeljauw met kappertjessaus. ============================= 600 g kabeljauwfilets (4 x 150 g)
Roux minute
2 dl droge witte wijn
2 dl water
1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn
1 bokaaltje kappertjes
1 tuinkruidenbouillontablet
1 dl room
15 gram Dijonmosterd
witte peper
.
Maak een mengsel van 2 dl. droge witte wijn, 2 dl. water, 1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn, het vocht van een potje kappertjes en los daarin een tuinkruidenbouillontablet op.
Maak van dit mengsel op de rand van de kachel een saus die 5 minuuutjes moet inkoken.Bind met de roux minute.
Laat de saus even bekoelen en werk dan af met 1 dl. ongeslagen room, 15 gram Dyonmosterd, een snufje witte peper uit de molen.
Voeg als laatste de kappertjes toe en wees heel voorzichtig met zout !!!(Liever niet !!) De bouillontablet en het kappertjesvocht bevatten voldoende zout om een goede smaakverhouding te krijgen.
Nappeer op het warme bord de gegrilde of gebakken filets voor 50% met de saus en geef de rest van de saus er in een sauskom bij.
Garneer de vis met takjes peterselie en een gekarteld schijfje citroen.
Er kunnen gekookte krieltjes bij,gemengd met groene kruiden, pasta of zelfs witte rijst met fijne soepgroenten.
Spinazie/worteltjes/erwtjes/peultjes/schorseneren. gesauteerde kastanjechampignons maar ook allerlei salades. Geef je fantasie de ruimte !!!
|