Vrijdag = visdag
Scholrolletjes Met Zalm En Asperges In Dilleroomsaus (4 Personen) ============================================== 12 niet te dikke witte asperges (ca. 500 gram)
8 enkele scholfilets, zonder huid
(versgemalen) zout
3-5 eetl. dille (vers of diepvries)
ca. 100 gram (4 plakken) gerookte zalm
½ visbouillontablet
1 dl. crème fraîche
1 theel. mosterd
2 eetl. droge sherry
peper .
Snijd en klein stukjes van de onderkant van de asperges af.
Schil de asperges vanaf 3 cm onder de kop en halveer ze.
Doe de schillen en onderstukjes in een aspergepan, schenk er ½ liter kokend water op en laat dit 10 minuten trekken.
Zeef de aspergebouillon, vang het vocht op.
Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in.
Leg de aspergestukken in een kookpan, schenk de aspergebouillon erop en kook de asperges 5 minuten voor.
Leg de scholfilets met de ruwe kant naar boven op een plank en bestrooi ze met wat zout en een deel van het dillegroen.
Halveer de zalmplakken diagonaal en leg op elke scholfilet een plak zalm.
Neem de asperges uit het kookwater (bewaar het vocht) en verdeel ze per 3 stuks over de scholfilets.
Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker of bind ze vast met keukengaren.
Leg de rolletjes in de ovenschaal.
Los de bouillontablet op in 1 dl aspergekookvocht, roer de crème fraîche, de mosterd en de sherry erbij.Laat even indikken.
Schenk de saus over de visrolletjes.
Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de scholrolletjes over 4 warme borden.
Breng de saus op smaak met wat peper en de rest van het dillegroen en lepel deze over de rolletjes.
Geef er geschrapte nieuwe aardappeltjes bij.
Tip:
Gebruik het groen van de lente-uitjes of bieslook om de scholrolletjes op te binden.
|