Voor vandaag een mooi en zeer lekker gebak
Fijne Advokaattulband ===================== 125 g bloem
125 g maïzena
4 afgestreken theelepels bakpoeder
250 g gezeefde poedersuiker
2 pakjes vanillesuiker
¼ liter zonnebloemolie
¼ liter advokaat
5 eieren
Glazuur:
100 g gezeefde poedersuiker
3 à 4 eetlepels advokaat
De oven voorverwarmen op 160ºC.
De tulbandvorm met boter invetten en met meel bestrooien.
Bereidingswijze:
Alle ingrediënten bij elkaar in een kom doen.
Dan het geheel met de mixer mengen. Eerst kort op de laagste stand, dan op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad mengsel roeren.
Tussendoor het deeg van de rand losroeren.
In de ingevette tulbandvorm gieten en in de voorverwarmde oven zetten.
In ± 60 minuten goudbruin en gaar bakken.
De tulband in de vorm 10 minuten laten afkoelen, dan op een rooster waarop een stuk bakpapier ligt storten en verder af laten koelen.
Voor het glazuur:
De gezeefde poedersuiker met de advokaat mengen tot een dik vloeibaar glazuur.
Dan over de tulband met een kwast strijken (mag uitlopen).
Dan vast laten worden.
|